Sinu brauser on natuke ajast maha jäänud. Et kõik töötaks, nagu vaja, palun uuenda enda brauserit.
Küpsised aitavad meil teenuseid edastada. Meie teenuseid kasutades nõustute sellega, et kasutame küpsiseid. ROHKEM INFOT >

Retseptisoovitus: kelmikalt vürtsikas ketšupisorbett

KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
Saada vihje
Ketšupisorbett. | FOTO: Salvest

Salvesti toidublogija Liisi Laanemäe murrab müüdi ketšupist kui ainult mahlase burgeri, krõbeda kartuli või pelmeeni kaaslasest ning õpetab valmistama gurmeehõngulist ketšupisorbetti. Julged proovida?

Kuigi ketšup ei ole kindlasti tavaline koostisosa jäätise valmistamisel, siis jäine kooslus tublilt tomatisest ketšupist ja vürtsidest on ainulaadne maitsekombinatsioon, mis sobib õhtusöögi menüüs eeltoiduks või maitsemeelte ergastamiseks vahepalana ning kõige julgematele eksperimenteerijatele ka magusroaks.

Koostisained:

  • 200 ml vett
  • 75 g suhkrut
  • 200 g ketšupit
  • 6 tilka Tabascot
  • 2 tl Worchesteri kastet
  • ½ laimi mahl

Ketšupisorbett. / Salvest

Valmistamine:

Pane vesi ja suhkur potti. Kuumuta keemiseni ja keeda seejärel tasasel tulel 5 minutit. Lõpuks tõsta suhkrusiirup tulelt ning oota kuni see on jahtunud. Sega omavahel siirup ja ketšup, maitsesta Tabasco, Worchesteri ning laimimahlaga. Vala segu madalasse kaanega vormi ja tõsta sügavkülma. Lase segul tunnike külmuda ning sega siis kahvliga korralikult läbi ja tõsta uuesti sügavkülma. Külmunud massi tuleks 2-3 korda paar tunni jooksul kahvliga segada. Olenevalt vormi sügavusest võib sorbeti valmimine ka kauem aega võtta. Oluline on segada ja külmutada kuni ketšupisorbett on saavutanud ühtlase konsistentsi.

Tagasi üles