Restoran Itaalias pakub hästi käituvate lastega peredele soodustust

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gelpi José Manuel / PantherMedia / Scanpix

Itaalia restoraniomanik tuli ideele teha allahindlust neile peredele, kelle lapsed suudavad terve söömise aja olla korralikud ja mitte häirida teisi külastajaid.

Antonio Ferrari juhib Padua linnas Itaalias veinibaari, mis pühapäeviti avab oma uksed kõikidele peredele mõnusaks lõunasöögiks.

Idee allahindlusest sai alguse sellest, kui ta ühel korral nägi, kuidas üheteistkümnest inimesest koosnev seltskond, kellest viis olid lapsed, käitusid väga viisakalt. Ferrari premeeris neid viieprotsendilise soodustusega ja on sellest ajast peale teinud kõikidele teistele peredele sama allahindlust, kui nende lapsed on viisakad ja teiste inimeste suhtes lugupidavad.

Ferrari ütles The Guardianile, et umbes 30 protsenti vanematest ei tea, kuidas oma lapsi korrale kutsuda. Lapsed jooksevad mööda restorani ringi  ja segavad teisi kliente. Lisaks võivad pühapäevased lõunad Itaalias venida vähemalt kolme tunni pikkuseks, mistõttu on restorani personalil lärmakate ja ringijooksvate lastega palju keerulisem oma igapäevast tööd teha. 

Restoraniomanikul endal ei ole lapsi, aga ta kinnitab, et ei tee soodustust selleks, et vanematele hinnanguid anda. «Laste kasvatamine on kindlasti raske töö,» möönab Ferrari. Esimene seltskond, kellele mees allahindlust tegi, jättis talle 30 eurot jootraha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles