Suhteeksperdid paljastavad, kui tihti peaks seksima ja mis on normaalne

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Thomas Lammeyer / Panthermedia / Scanpix

Suhteekspertide ja seksiterapeutide käest küsitakse tihti, milline on normaalne seksielu. Kas ja kui palju peaks seksima? Mida teha, kui mees tahab rohkem seksi kui naine? Küsimustele vastab seksuoloog Tammy Nelson. 

Mis on normaalne?

Seksiterapeut Tammy Nelson ütleb, et peaaegu kõik paarid muretsevad, kas nad peaksid voodis midagi teistmoodi tegema. «Normaalsust ei ole olemas. Kõige olulisem on empaatiavõime ja see, et paarilised aktsepteeriksid üksteist isegi siis, kui nende vajadused on erinevad,» selgitab Nelson.

Samuti ei tasu muretseda sellepärast, kui palju teised paarid seda teevad. Igal paaril on oma norm. «Kui asi puudutab seksi, siis ei ole olemas maagilist numbrit, mis ütleks, kui mitu korda nädalas peaks seksima,» selgitab seksuoloog Dawn Michael. «Enamik paare, kes ütlevad, et nad elavad kogu aeg väga aktiivset seksielu, ilmselt luiskavad.»

See, mis on sinu jaoks praegu normaalne, ei pruugi seda olla paari aasta pärast.

«Inimese seksielu sõltub väga palju ajast, energiast ja sellest, kui tähtsaks me seksi peame. Kusjuures, mida rohkem seksist väljaspool voodit rääkida, seda parem. See võib aidata paaril kauem seksuaalselt heas suhtes olla,» ütleb seksiõpetaja Chris Rose.

Ära kaota lootust, kui sa oled see paariline, kellel on suurem seksiisu.

Keegi peab seksi vastu suuremat huvi tundma. Muidu võib juhtuda see, et aktiivne elu magamistoas jääb hoopis tagaplaanile. Seks ei pruugi olla alati spontaanne. Lisaks veel tasub alati mõelda ka lihtsalt üksteisega koosolemisele ja selle hetke nautimisele, mitte ainult keskenduda lõpptulemusele ehk orgasmile.

Kui sa oled paariline, kelle seksiisu on väiksem, siis proovi välja selgitada, kas sellel on põhjus.

Igatahes ei ole seda vaja häbeneda, kui sa ei ole seksist sama palju huvitatud kui su kaaslane. Kui sa tahad, et asjad muutuksid, siis sa pead olema valmis oma tunnetesse kaevuma. Võib-olla koged sa hormonaalseid kõikumisi ja seks on sinu jaoks valus või äkki oled sa lihtsalt väsinud sellest samast vanast asjast, mis te kogu aeg magamistoas teete. «Mõnikord on nii, et väiksema seksiisuga partner ei saa tegelikult sellist seksi, nagu ta tahaks või ta tunneb liiga suurt survet ja kohustust, mis ei ole üldse seksikas,» kirjeldab Danielle Harel.

Head seksi ei saa kordades mõõta

Õhtu lõpuks on ikka nii, et peate omavahel rääkima, kes  ja mida seksist ootab. Proovige erinevaid ja uusi asju. Ütle, mida sa tahad ja anna oma partnerile, mida tema seksilt ootab – see ongi hea seksi saladus, vahendab Huffington Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles