Retseptisoovitus: kinoapallid

Kinoapallid.

FOTO: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig pakub välja kinoapallide retsepti, mis sobib hästi veganitele, aga ka kõigile teistele, eks peavad lugu tervislikest komponentidest. Kinoapallid on mõnusad nii peolaua suupisteks koos mõne dipikastmega, aga ka mõnusaks lõunaks või õhtusöögiks koos salatiga või tortilla vahel.

Kinoapallid (25 tk)

Vaja läheb:

  • 180 g kinoad
  • 3,5 dl vett
  • 50 g mandlijahu
  • 1 spl jahvatatud linaseemneid
  • 1 spl chia-seemneid
  • 3 rohelist sibulat
  • 1 spl oliiviõli
  • Soola-pipart
  • Soovi korral riivitud sidrunikoort ja/ või tšillit

Keeda kinoad kergelt soolatud vees umbes 15-18 minutit, kuni see on kergelt üle keenud.

Tõsta pliidilt ning lase umbes 10 minutit jahtuda.

Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga.

Haki roheline sibul peeneks.

Lisa kinoale kõik ülejäänud koostisosad ning sega korralikult läbi.

Soovi korral võid maitsestamiseks riivida segusse veel sidrunikoort või tšillit.

Seejärel võta veel soojast segust umbes teelusikatäis segu korraga, veereta see pallikesteks ning aseta küpsetuspaberile. Kuni kinoa veel soe on, seisavad pallikesed kenasti koos.

Küpseta umbes 25-30 minutit kuni pallikesed kergelt pruunikad ja krõbedad on.

* Väga oluline on veeretada pallikesed siis, kui kinoa veel üsna kuum on. Muidu ei seisa need kahjuks enam koos. Ja kui käed vahepeal liiga taignaseks muutuvad, siis lihtsalt pese need ära - niiskete kätega on pallikesi lihtsam veeretada. Kui kõik õigesti tehtud on, siis püsivad pallid kenasti koos ja on imeilusad ümmargused.

Tagasi üles