Retseptisoovitus: kinoapallid

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinoapallid.
Kinoapallid. Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig pakub välja kinoapallide retsepti, mis sobib hästi veganitele, aga ka kõigile teistele, eks peavad lugu tervislikest komponentidest. Kinoapallid on mõnusad nii peolaua suupisteks koos mõne dipikastmega, aga ka mõnusaks lõunaks või õhtusöögiks koos salatiga või tortilla vahel.

Kinoapallid (25 tk)

Vaja läheb:

  • 180 g kinoad
  • 3,5 dl vett
  • 50 g mandlijahu
  • 1 spl jahvatatud linaseemneid
  • 1 spl chia-seemneid
  • 3 rohelist sibulat
  • 1 spl oliiviõli
  • Soola-pipart
  • Soovi korral riivitud sidrunikoort ja/ või tšillit

Keeda kinoad kergelt soolatud vees umbes 15-18 minutit, kuni see on kergelt üle keenud.

Tõsta pliidilt ning lase umbes 10 minutit jahtuda.

Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga.

Haki roheline sibul peeneks.

Lisa kinoale kõik ülejäänud koostisosad ning sega korralikult läbi.

Soovi korral võid maitsestamiseks riivida segusse veel sidrunikoort või tšillit.

Seejärel võta veel soojast segust umbes teelusikatäis segu korraga, veereta see pallikesteks ning aseta küpsetuspaberile. Kuni kinoa veel soe on, seisavad pallikesed kenasti koos.

Küpseta umbes 25-30 minutit kuni pallikesed kergelt pruunikad ja krõbedad on.

* Väga oluline on veeretada pallikesed siis, kui kinoa veel üsna kuum on. Muidu ei seisa need kahjuks enam koos. Ja kui käed vahepeal liiga taignaseks muutuvad, siis lihtsalt pese need ära - niiskete kätega on pallikesi lihtsam veeretada. Kui kõik õigesti tehtud on, siis püsivad pallid kenasti koos ja on imeilusad ümmargused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles