Astroloogiline teenäitaja: kuidas armastus sodiaagimärkide põhjal avaldub

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ruslan Grigoriev/PhanterMedia/Scanpix

Astropoeedid Dorothea Lasky ja Alex Dimitrov ühendavad oma uues projektis «The Signs In Love» («Armastuse märgid») luule, popkultuuri ja astroloogia. 

Enamasti jagavad Lasky ja Dimitrov erinevatele sodiaagimärkidele nõuandeid oma Twitteri kontol, kuid ajakirjas Dazed avaldatud astroloogilises juhendis selgitavad nad lahti, kuidas erinevad tähemärgid flirdivad, armuvad ja suhetes käituvad. Muidugi ei jäta nad puutumata ka luulet.

Jäär.
Jäär. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Jäär

Kui sa oled Jäärale silma jäänud, tabab see sind kui välk selgest taevast. Tegelikult on see ka talle endale üllatuseks, kui järsku ja ülepeakaela ta sinust sisse võetud on. Jäära jaoks on armastus pigem jõud kui tunne ja talle meeldib selle vaatemängulisus. Eriti seetõttu, et armastus on kui lava, millele astub tema lemmikkangelane (ta ise), kes vallutab ja võidab kõige hinnalisema autasu, mis on olemas: sinu. Jäär saadab sulle oma lemmikluuletusi, mis on tõenäoliselt väga romantilised ja osaliselt sinust, kuid kindlasti on neis kirjeldatud armumise peadpööritavat tunnet. Sinul tasub vaid olukorraga kaasa minna. 

Sõnn.
Sõnn. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Sõnn

Sõnn on väga hooliv inimene ja kui sa märkadki temaga kohtudes pinnapealset pahurust, siis arvesta, et see on kõigest mask, mis varjab tema tõelist haavatavust. Võtame või näiteks laulja Adele, kes on Sõnn ning laulab jalustrabavaid ja omanikuinstinktist läbipõimunud armastuse ballaade. Sõnnidele meeldib maine luule, milles on juttu seksist elu lõpuni. Seda seepärast, et armudes plaanib ta kogu oma elu sinuga veeta ja selle alla kuulub ka ühise vanadekodu välja valimine. Teine laulja, kes iseloomustab Sõnni armastust on Emilíana Torrini, kelle lugu «Jungle Drum» kirjeldab ilmekalt armuvalus Sõnni südame põksumist. Sina oledki see, kes tema südamele niimoodi mõjub. Jätka seda, mis seda põhjustab ja nii pole karta, et sa võiksid teda välja vihastada.

Kaksikud.
Kaksikud. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Kaksikud

Kui sa meeldid Kaksikutele, siis seetõttu, et oskad hinnata muutust igas vormis. Samas on ka selliseid Kaksikuid, kes armuvad ülepeakaela mõtlikesse tüüpidesse, kes nende silmis ei ole sugugi igavad, sest nad on lihtsalt Kaksikutest endist niivõrd teistmoodi. Kui sa oled osutunud Kaksikute esindaja kinnisideeks, võib selle taga vabalt olla mingi kentsakas vestlus, milles sa pobisesid midagi seosesetut. Luulest eelistavad Kaksikud detailirikkaid, kuid samas laialivalguvaid värsse, milles ei ole midagi konkreetset. Kui tahad Kaksikutele muljet avaldada, kirjuta neile midagi sellist.

Vähk.
Vähk. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Vähk

Kõik teevad Vähkidest ja nende emotsioonidest suure teema, kuid tegelikult on nende probleem rohkem selles, et nad on väga tujukad. Seetõttu meeldib neile ka heitliku meelega luule, mis oma äärmuslikkusega tuletab neile meelde, mis tunne oli olla laps. Selle ilmestamiseks võib tuua kunstniku Frida Kahlo ja tema töö mitmekülgsuse. Kui ihaldad Vähki, siis peab sul armsa külje kõrval olema ka sügav tume pool. Oma voodisse võtab ta su (lõpuks) alles siis, kui tunneb, et olete tõesti lähedased. Selleks võib veidi aega kuluda, aga kui sa tõesti tahad teda, oled nõus ootama. Vähk on kui haruldane orhidee, mis rabab sind jalust. Ta on seda väärt. 

Lõvi.
Lõvi. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Lõvi

Kui Lõvi on sinust sisse võetud, avaldab ta oma tundeid rohmakalt ja üllataval hetkel. Ka on võimalik, et kui ta kingib sulle hoolega välja valitud luulekogu, pakib ta selle sinust unistades sätendavasse pakkepaberisse. Lõvile meeldivad optimistlikud lood inimestest, kes satuvad silmitsi eluraskustega ja saavad neist üle. Seda silmas pidades tasub Lõvi meeleheaks seda neis innustada. Kui tahad Lõvile meeldida, siis näita välja, et jumaldada teda, aga väldi iga hinna eest sõna «igavesti». Lõvi tähtkuju heaks näiteks on Jennifer Lopez, kes on tundeline ja lahke ning tantsib läbi elu.

Neitsi.
Neitsi. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Neitsi

Neitsile meeldib see, mis on hetkel popp. Kuna ta on sisimas väga ebakindel, võib ta olla ülearu hõivatud kõige sellega, mida teised teevad, sest kardab, et enda sisehäält kuulates jätab ta imeliku mulje. See ei ole loomulikult tõsi ja kõige õnnelikumad on need Neitsid, kes võtavad omaks oma kummalise võime detailidele tähelepanu pöörata. Võta või eeskujuks moelooja ja ärinaine Iris Apfel, kes oma olemust elegantselt väljendab. Raamatupoes on Neitsi lemmikute seas kindlasti bestsellerid ja erinevalt paljudest teistest sodiaagimärkidest on nad neid ka lugenud ning neil on sisu kohta oma nüansirikas arvamus. Aga unusta luule. Kui tahad Neitsit, siis pead olema tugev ja lahe ning teda vajama. Väliselt käitu nagu lõvi, aga sisemiselt ole väike linnuke, kel on metalne süda, mis tuksub vaid tema nimel. 

Kaalud.
Kaalud. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Kaalud

Kui Kaalude esindaja on sinusse armunud, kleebib ta oma kätele ajutisi tätoveeringuid ja hologrammkleebised, kuulab korduse peal Rihanna lugu «Rude Boy» ja teeb, nagu sind poleks olemas. Seda seniks, kuni sa küsid talt midagi väga lihtsat nagu: «Hei, kas see polnud mitte sina, kes eelmine kord peol tualetti kinni jäi?» Ja jah, see oli tema. Talle meeldivad luuletused madudest, juustest ja vanade armastajate säilmetest. Ta on ikka veel seal tualetiukse taga kinni ja üritab pääseda peole, kuhu ta ei pruugi tingimata jääda. Sina pead aga astuma otsustava sammu ja ta sealt peolt koju viima. Võimalik, et temaga tuleb mõni sõber kaasa, sest talle meeldib miilustada teiste nähes.

Skorpion.
Skorpion. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Skorpion

Kui Skorpion on sulle pilgu peale pannud, on aeg oma elust loobuda ja pühenduda täielikult oma energia tema ootamisele. Küll ta sinuga ühel hetkel ühendust võtab. Skorpion suhtleb intensiivselt ja spontaanselt ning tormisele kontaktile järgneb pikk periood vaikust. Jah, ta magab teiste inimestega. Lana Del Rey’ lugu «Born to Die» võib olla sinu südame võitnud Skorpionist. Talle meeldivad luuletused mullast ja surnud lindudest, milles on viiteid anatoomiale ning kõrbes leiduvatele bensiinijaamadele. Skorpion teab sinust alati rohkem kui sina temast. Isegi siis, kui sa nuhid tema järele. Igavesti. Isegi pärast igavikku ja siis, kui tema on sinu ammu unustanud.

Ambur.
Ambur. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Ambur

Kui Ambur on sinu välja valinud, annab ta sellest kindlasti teada - kas kiirelt, juhuslikult või kogu aeg. Ta teeb selle sulle kohe selgeks, aga ei hakka ise sinu järele jooksma. Pole ime, kui sinu suhe Amburiga hakkab alguses ilusti sujuma ja muutub siis süngeks, kummaliseks ja heitlikuks nagu Flannery O’Connori lühijutt. Amburile meeldivad luuletused, milles on eksootilised maastikud (sest neile meeldib reisida), ilustatud üksindus ja öine vihm. Kui tahad, et Ambur püsiks sinu kõrval, siis jäta talle illusioon, et ta on vaba. Teisisõnu peab ta teadma, et sa tahad teda piisavalt, et võid ta vabaks anda. Salamisi tahab ta jääda, aga sulle ei ütleks ta seda iialgi.

Kaljukits.
Kaljukits. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Kaljukits

Kui kultuursel seltskonnaüritusel peab üks lobamokk sulle pidevalt loengut, mis vahe on Barthesil ja Sontagil või mida tähendab grungekultuur, siis on see tõenäoliselt Kaljukits. Tegelikult võib teemaks olla mis iganes, sest võtmesõnaks on loengu pidamine. Niimoodi näitab Kaljukits välja, et ta tahab sind. Armunud Kaljukits tahab teiste seast silma paista ja sulle muljet avaldada nii oma teadmiste, ambitsiooni kui sinu üle domineerivate fantaasiatega. See on sind taga ajades tema juures läbiv teema. Luules meeldivad talle sümbolid loomade pealuudest, sametvooditest ja kõigest, mis keskendub peamisele teemale: temale endale. Vahel võib jääda mulje, et Kaljukitse armastus on rohkem kohus kui tunne. See tuleb sellest, et ta on harjunud vaeva nägema selle nimel, mida ta endale tahab. 

Veevalaja.
Veevalaja. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Veevalaja

Esialgu ei pruugi sa aru saada, kas Veevalaja on sinusse armunud või mitte - tema endassesulgunud loomusest, salapärast ja sõltumatusest on raske aru saada, kuigi see on ka väga ahvatlev. Enne seda, kui ta sulle oma huvi välja näitab, peab ta olema kindel, et sa teda tahad. Sellegipoolest ei ole ta arglik inimene. Skorpionide kõrval on Veevalajast presidente olnud kõige rohkem. Veevalaja loeb luulet, milles kirjutatakse kaktustest, inimhammastest, loitsudest ja üleloomulikust, kuid tema lemmikajaviiteks jäävad alati lapsepõlvemultikad. Veevalaja armastus on justkui esimese talvepäeva (peaaegu talumatu) šokk.

Kalad.
Kalad. Foto: Stocktrek Images, Inc. / Alamy / Vida Press

Kalad

Kui Kalad on sinusse armunud, võid oodata kõike: anonüümseid armastuskirju, isiklikke armastuskirju, muusika playlist’e, YouTube’i linke, raamatuid, kommikarpe, lilli ja mida iganes veel. Klišeest pöörase ja ootamatuni. Samuti saad sellega kaasa tema paranoia, tujuka loomuse ja üüratu stressi, sest ta kardab kogu aeg, et sina ei armasta teda nii palju kui tema sind. Võid seda vabalt ignoreerida, sest tegelikult peab ta (teatud määral) ignoreerimist väga erutavaks. Talle meeldib luule veekogudest; vürtsidest; pehmetest, aga ohtlikest esemetest ning armastusest, mis on elumuutev, hukkamõistetud, tingimusteta ja ebamõistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles