Lastehoiu töötaja toitis salaja võõrast beebit rinnaga

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalikult rinnaga toitmist peetakse üha loomulikumaks tegevuseks.
Avalikult rinnaga toitmist peetakse üha loomulikumaks tegevuseks. Foto: Panther Media/Scanpix

Ameeriklanna nõuab politsei kaudu lastehoiu töötaja karistamist, kuna naistöötaja oli tema last ilma loata rinnaga toitnud.

Kaycee Oxendine nägi videost, kuidas naistöötaja tõstis üles oma pluusi ja asus tema kolmekuust poega rinnaga toitma, kirjutab abc7.com.

Oxendine töötab ka ise lasteaiaeelsete laste hoidjana. Eelmisel reedel teatas tema poja hoidja, et last vaevab kõhukinnisus. Üks teine naine, kes samuti lastehoius töötab, ütles selle peale, et võib tema poega rinnaga toita, ehk see aitab. Oxendine ütles talle ei ja seda mitte ühe, vaid lausa kaks korda. «Ma ütlesin ei, see on vastik. Me ei tee selliseid asju,» lausus Oxendine.

Kui aga ema toast lahkus, oli lastehoiu töötaja tema lapse sülle võtnud ning teda mõne sekundi jooksul rinnaga toitnud. Naine lõpetas tegevuse, kui teine töötaja, kes oli ka toas olnud, püsti tõusis ja toast lahkus.

«Emana on ta võtnud minult midagi, sest ma ei olnud võimeline oma last kaitsma. Ma ei olnud seal,» rääkis Oxendine.

Lastehoiu direktor Daron Council ütles, et last loata rinnaga toitnud tööaja nende juures enam ei tööta. Direktori sõnul oli sel töötajal litsents ning ta oli töötanud lastega enam kui kümme aastat.

Oxendine ütles, et töötaja lasti reedel lahti. Ema aga tahab, et töötaja saaks karistuse. Kohalik politsei uurib juhtumi asjaolusid.

Lisaks sellele pidi ema lapsega reede õhtul haiglasse pöörduma, sest beebi oli haige ja oksendas. Laps oli sündinud enneaegselt ja tal oli laktoositalumatus, laps ei kannatanud piima. «Minu jaoks on see kriminaalne tegu lapse vastu. Ta mitte ainult ei pistnud oma rinda mu poja suhu, vaid tegi ta haigeks, andis talle midagi, mida ta ei suuda seedida,» rääkis ema.

Töötaja endaga välismeedial kõnelda ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles