Kokk: see küpsusaste näitab veiseliha parimast küljest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia/Ruslan Olinchuk

Koka ning New Yorkis asuva grillrestorani Porter House Bar and Grill omaniku Michael Lomonaco soovitusel on veiseliha parim küpsusaste medium rare ehk pooltoores.

Lomonaco väitel pole vahet, millisest toidukohast liha tellida, vaid oluline on õige küpsusastme valimine, kirjutab Business Insider.

Pooltoores liha on pealt pruunistatud, ent seest veel punakasroosa ning selle sisetemperatuur on umbes 55-60 kraadi juures. Koka väitel saab sellega lihast kätte suurima ja ehedaima maitseelamuse.

«Pooltoores serveering võimaldab saada maitse suhu nii küpsest kui tooremast lihast ning see langeb ideaalsesse küpsetamise temperatuuri vahemikku – sellest kõrgema temperatuuri tagajärjeks võib olla vintske liha,» selgitas kokk. Tema sõnul hakkab liha alates sellest oma maitseomaduses ja tekstuuris positiivseid omadusi kaotama.

Lomonaco võrdles lihaeelistusi munadega – ka munade puhul on igaühel sellegipoolest selge eelistus, kas ta eelistab pooleldi vedelat või täiesti kõvaks keedetud muna. Nii kehtib ka liha küpsusastme puhul ning igaüks saab siiski valida endale kõige meelepärasema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles