Veganid keedavad suppi

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supiks valmis: oma maja supiloomingut asuvad maitsma kokk Desiree Laanepere ja teenindusjuht Martin Kangur, seisab pealik Toomas Laigu.
Supiks valmis: oma maja supiloomingut asuvad maitsma kokk Desiree Laanepere ja teenindusjuht Martin Kangur, seisab pealik Toomas Laigu. Foto: Sander Ilvest

Maguskartul ja läätsed, lillkapsavarred ja kookospiim, ingver ja sidrunhein – see on vaid tilluke jupp vegani argisuppide maitseskaalalt, millega võiks teisedki oma supimenüüd erksamaks muuta. Veganikohvik Inspiratsioon eesotsas Toomas Laiguga avab köögiuksed ning harutab lahti kolme toitva ja kreemja talvesupi retseptid.

Paljud, kes Tallinna vanalinna õdusast veganikohvikust Inspiratsioon tagasi kumeratele tänavakividele astuvad, teevad seda mõnusa tunde, täis kõhu ja … inspiratsiooniga. «Näiteks saavad nad kannustust keeta kodus samasugust paksu tomati-läätsesuppi, mida äsja meie juures olid maitsnud – nii hea oli. Või siis tahavad juhatust, kuidas ikkagi burgerikukli vahele meie peedi-kinoa-riisi kotletti teha – vegeburgerid on maja põhihitid,» räägib kohviku omanik ja peakokk Toomas Laigu.

Enamik tavatoidulisi, kes nende juurde esimest korda sööma juhtub, ei jõua ära imestada, kuivõrd värvikas ja mitmekesine on veganite maitsemaailm. Püsikunded-taimetoitlased aga kiidavad kohviku köögitoimkonna loomingulisust igaks päevaks erinev päevasupp ja -praad välja mõelda. Ning nii juba kaks aastat, mil kohvik on uksed lahti hoidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles