Kümme parimat toitu, mis parandavad seksuaalset võimekust

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Austrid on teada-tuntud afrodisiakumid, aga oled sa kuulnud ka näiteks õunte üllatavast soodsast mõjust?

Kui rääkida seksikatest toitudest, siis ei tasu mõelda mitte ainult libiidot tõstvatele ampsudele, vaid ka toiduainetele, mis mõjuvad soodsalt ka südamele ja ergutavad hormoonide tööd. Livestrong toob välja kümme parimat toitu, mida seksikate momentide parendamiseks hamba alla pista tasuks.

  1. Õunad. Õunade söömine ei hoia mitte arste majast eemal, vaid ka parandab seksuaalset võimekust. 2014. aastal viidi läbi uuring, kus rohkem kui 700 naise jälgimise tulemusena leiti, et ühe-kahe õuna igapäevane söömine tõi kaasa üleüldise seksuaalsete funktsioonide paranemise.
  2. Makajuur. Makajuure pulber on Andide põlisrahvastele ammu teada-tuntud supertoit. 2010. aastal avaldatud uuring näitas, et iga päev kuue nädala jooksul 1,5-3 grammi makajuure tarbimine suurendab seksiisu.
  3. Piprad. Pipardes leidub ainet nimega kapsaitsiin – see annab pipardele nende vürtsikuse. Tegu on ainega, mis ergutab mõnuhormooni endorfiin tööd.
  4. Roheline tee. Rohelises tees leidub üks teatud antioksüdant, mis aitab kaasa veresoonkonna tööle ja hoiab verevarustuse korras – hädavajalik, et nautida head seksi!
  5. Punane vein. Itaalia teadlased jälgisid rohkem kui 800 naist ja leidsid, et need, kes jõid päevas kaks pokaali punaveini, olid seksuaalselt iharamad ja funktsionaalsemad kui need naised, kes ei joonud üldse või jõid rohkem kui kaks klaasi. Ühe teooria kohaselt aitavad kaasa punases veinis leiduvad antioksüdandid, kuid alkoholi liigtarbimine mõjub jällegi seksuaalsele võimekusele kindlasti vastupidiselt.
  6. Šokolaad. Ka šokolaad ergutab virgatsainete tööd, üks Suurbritannia uuring suisa näitas, et šokolaad võib endorfiinide vabastamisele paremini mõjuda kui suudlemine!
  7. Ženšenn. Hiina meditsiinis pikalt kasutusel olnud imejuur aitab nii naisi kui mehi, kel linade vahel raskusi. Havai ülikooli uuring tõestas, et ženšenn tõstab libiidot ning parandab seksuaalset rahuldust. Meestel aitab see aga erektsioonihäirete puhul.
  8. Vähk. Kui sa pole suurem asi austrifänn, siis ka vähjalised ajavad asja ära. Krabides ja vähkides leidub tsinki, mis mõjub libiidot tõstvalt. Meeste jaoks on tsink eluliselt oluline, et nende kehad saaksid piisavalt testosterooni toota.
  9. Safran. Hiljutine uuring näitas, et kokanduses kasutatav safran parandab seksuaalset võimekust. Romantiline Hispaania paella sobib seega suurepäraselt õhtusöögiks kallimaga.
  10. Pähklid. Pähklid on vaat et parimad viljad, kust kätte saada aminohapet nimega L-arginiin. See aitab parandada verevarustust. Hiljutine uuring näitas ka, et mehed, kes sõid iga päev kreeka pähkleid (ainus pähklisort, mis sisaldab oomega-3 rasvasid), võisid uhkustada parema spermakvaliteediga ja –liikuvusega. Häid uudiseid ka naistele: mandlid on hea E-vitamiini allikas, mis aitab võidelda vaginaalkuivusega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles