Nudistide teenus: alasti koristaja kraamib meelsasti ja piinlikkust ei tunne

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emily Nikols tööd tegemas.
Emily Nikols tööd tegemas. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency

25-aastane Emily Nikols on Liverpoolis elav ühe lapse ema, kes lapsehoolduspuhkusele jäädes leidis tulusa tööotsa, mida igaüks ei julgeks ette võtta. Nimelt käib ta võõraste inimeste kodus koristamas ega kanna seda tehes midagi peale kummikinnaste. 

Emily sõnul on kõik kliendid härrasmehed ja neil on keelatud teda ahistada. «Minu jaoks ei ole alasti koristamine midagi erilist – see on täiesti normaalne,» kinnitab naine, kes sünnitas tütre alles 9 kuud tagasi ja võttis kummalist koristusteenust pakkuva ettevõttega ühendust, et lisaraha teenida. «Ma olen väga enesekindel inimene, tunnen end alasti mugavalt ja mind ei häiri, kui mul riideid seljas pole.»

«Kuigi ma ei ole kunagi varem alasti koristanud, tundus see mulle väga loomuliku tegevusena,» sõnas ta Daily Mailile. «Saan seda teha lapse kõrvalt ja palk on tõeliselt hea – rahaga saan teha kõike, mida vaja.»

Emily Nikols.
Emily Nikols. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency

Kliendid maksavad ettevõttele Naturist Cleaners 65 naela esimese tunni ja 55 naela järgneva tunni eest. Koristusteenuse hulka kuuluvad põrandate tõmbamine ja pühkimine, põrandapesu, köögipindade puhastamine, vannitoa koristamine ning pesu triikimine. Koristaja ise saab tunni eest kätte 45 naela.

Kuna koristajad teevad tööd alasti, on nende tööl piirangud. Nad ei saa kasutada karme kemikaale ning raskemat mustust küürima ei hakka. Kummikindad ja vahel ka sussid on nende ainsad kehakatted.

Emily Nikols.
Emily Nikols. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency

«Enne esimest tööotsa olin veidi närvis, aga kõik läks hästi. Kliendid on nudistid, seega on nende jaoks alastiolek täiesti normaalne ja see teeb ka endal olemise mugavamaks. Siiani on see olnud väga positiivne kogemus. Ei ole juhtunud midagi sellist, mis oleks pannud mind teisiti mõtlema. Kliendid on aupaklikud ja rüütellikud. Nad tassivad tolmuimejat trepist üles ja pakuvad vett juua. Kõige sagedamini küsitakse, kas mul on piisavalt soe, aga kui juba natuke tolmuimejat ringi tassida, siis hakkabki päris soe.»

Emily Nikols.
Emily Nikols. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency

Emily sõnul teavad tema tööst õed ja sõbrad, kel pole midagi selle vastu. Vaid abikaasa oli alguses mures oma naise turvalisuse pärast, kuid usaldab teda. «Ma olen täiskasvanu,» ütleb ta. «Sain üheksa kuud tagasi beebi ja ma olen kindel, et on inimesi, kes vaatavad mu keha nähes viltu. Aga ma ei ole siin selleks, et olla seksobjekt – seepärast ei ole ka vahet, kas mul on puusadel mõned venitusarmid ja punnkõhuke. Igaühel on riiete all alasti keha, nii et ma ei saa aru, miks sellesse nii valuliselt suhtutakse.»

Kliendid ei hooli Emily sõnul sellest, kas koristaja on noor ja kaunis või vana ja kortsus, sest nudistide jaoks on oluline, et inimene tunneks end alasti mugavalt. «Kui klient on õnnelik ja enesekindel, siis tajud ka ise seda normaalsena ning polegi vaja millegi pärast muretseda ja põdeda,» usub ta.

Emily Nikols.
Emily Nikols. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency

Tööle läheb koristaja mõistagi riietunult ja võtab kliendi kodus riidest lahti. Natuke räägitakse juttu, Emily teeb oma töö ära ja lahkub. «Ma ei ole end kunagi ebamugavalt tundnud, aga kui ma tajuks, et õhus on midagi veidrat, siis saaksin kohe lahkuda.»

Koristusfirma direktori Laura Smithi sõnul on neil nii mees- kui naissoost koristajaid ning ka mõlemast soost kliente, kuigi mehi on klientide seas naistest oluliselt rohkem. Möödunud kuul avaldati ettevõttest esimene suurem artikkel ja pärast seda saabus neile kirju sadadelt töölesoovijatelt.

Emily Nikols.
Emily Nikols. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency

«Meie töötajad on igasugustest eluvaldkondadest ja meil pole mingeid piiranguid vanusele ega kehatüübile. Küll aga ei palka me väga noori inimesi,» selgitab Smith. «Meie töötajad ei tohi kunagi vastu võtta mingeid pakkumisi või lähenemisettepanekuid. Meie reeglites on selgelt kirjas, et midagi muud ei pakuta ja seda ei tohi koristajatelt ka küsida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles