Põhjus, miks jäätist võiks süüa hommikusöögiks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Josep M Suria / PantherMedia / Scanpix

Jaapani teadlased leidsid, et jäätise söömine hommikusöögiks suurendab aju aktiivsust. See tähendab, et jäätise söömine hommikul teeb sind targaks. 

Kyorini ülikooli professor Yoshihiko Koga söötis eksperimendis osalejatele jäätist ja seejärel lasi neil arvutis erinevaid vaimset pingutust nõudvaid ülesandeid lahendada. Need katsealused, kes sõid jäätist hommikul esimese asjana, said ülesannetega paremini ja kiiremini hakkama, kui need, kes ei söönud hommikusööki või jõid ainult vett.

Kindlasti vaidlevad skeptikud nüüd, et igasugune hommikusöök äratab ilmselt aju üles, et see paremini funktsioneeriks. Lisaks veel, kas me räägime ka külmutatud jogurtist või kui koorene peaks jäätis olema, et see toimiks? Igatahes on meil nüüdseks lubadus olemas, et vähemalt mõnel korral vahetada oma avokaado ja täisteraleib jäätise vastu, vahendab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles