Katrin Saks: imestasin, kas niisugune ongi lõpp

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Saks
Katrin Saks Foto: Valimised

Veel mõni kuu tagasi liikumatult haiglavoodis lamanud ning seejärel üle kuu ratastoolis ringi liikunud Katrin Saks (54) tunneb end praegu suurepäraselt, kuigi haigestumise ajal ei julgenud ta lootagi, et suudab nii ruttu normaalsesse ellu tagasi pöörduda, kirjutas ajakiri Naised.
 

Katrin Saks nakatus Atlandi ookeanil raskesse haigusesse, haruldasse immuunsüsteemi häiresse ehk Guillain-Barre sündroomi.

Küsimusele, kas ta tundis haiguse ajal ka surmahirmu, vastas Katrin, et see polnud hirm, vaid pigem imestus, kas siis niisugune ongi lõpp. «See oli esimesel ööl Porto haiglas, kui mul oli väga halb pärast seda, kui seljaajust üritati kuus korda vedelikku võtta, et diagnoosi kinnitada. See oli põrgulikult valus. Ma ei teadnud, mis minuga toimub, ja suutsin ennast järjest vähem liigutada. Mõtlesin sedagi, et niimoodi, liikumatuna, ei tahakski elada,» kirjeldas ta.

Kogetu õpetas Katrini sõnul vahet tegema olulisel ja ebaolulisel ja tervis ning selle eest hoolitsemine kuulub nüüd nende kõige olulisemate asjade hulka.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles