Miks Donald Trump abielusõrmust ei kanna?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendipaari avavalss Trumpi ametisse vannutamise päeval
Presidendipaari avavalss Trumpi ametisse vannutamise päeval Foto: Rob Carr / Getty Images / Scanpix

Melania Trumpil võib olla veatu maitse ehete suhtes, kuid ilmselt on paljud teistki märganud, et USA president Donald Trump kannab väga harva abielusõrmust. Miks see nii on?

Donald ei hiilga selle kombega üksinda, kirjutab NY Times. Ka prints Williami sõrmes puudub sõrmus, samuti ei ole abielusümbolit näha olnud Jay Z või Will Smithi sõrmedes, kuigi kõik mehed on abielus. Muidugi annab see hoogu kuulujutuveskile ning tabloidid spekuleerivad, kas ehk võib ehte puudumine olla märk millestki sügavamast.

Melania ja Donald on abielus aastast 2005 ja kahtlemata ei ole nende suhtestaatus kellelegi saladuseks, nii et kindlasti ei saa öelda, et Donald püüaks end nii poissmehena näidata. Ka Jay Z, kes on abielus Beyoncéga, ei kanna sõrmust, kuid neil mõlemal on sõrmusesõrmedel tätoveeringud. Prints William teatas aga enne abiellumist Kate'iga, et sõrmusest loobumine on «isiklik valik». Ta ei kanna isegi pitsatsõrmust, mis on kuningasoole tavapärane.

Ometi näib olevat levinud arvamus, et naised ja mehed, kes loobuvad abielusõrmuse kandmisest, näitavad sellega justkui oma saadavalolekut. Mõned arvavad ka, et oleks märksa vähem afääre, kui abikaasad sõrmuste abil näitaksid, et nad on juba «võetud». Aga tavad on muutunud ning sõrmuse mittekandmine personaalse valikuna on aina tavapärasem. Ka võib sõrmuse mittekandmise taga olla ohutusküsimus – näiteks ütleb juuksurisalongi omanik Haim Hazan, et talle jääb sõrmus tööd tehes lihtsalt ette.

NY Timesiga rääkinud psühhoterapeut dr Jeanne Safer aga usub, et sõrmuse puudumine on siiski märk alateadlikust soovist end vallalisena näidata. «Inimesed, kes ei kanna sõrmust, ei pruugi olla võimelised täielikult suhtele pühenduma või ihaldavad nad vabadust,» ütleb Safer.

Mis teie arvate, kas sõrmust peaks kandma? Leia gallup meie esilehelt ja anna meile oma arvamusest teada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles