Orhideeoksjonil läksid ainulaadsed lilled müügiks võileivahinnaga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Botaanikaaia aednik Ingrid Mägar näitamas erilisi orhideesid. Pildil on sort Vanda.
Tallinna Botaanikaaia aednik Ingrid Mägar näitamas erilisi orhideesid. Pildil on sort Vanda. Foto: Liis Treimann

Tallinna Botaanikaias toimus eile õhtul orhideeoksjon, kus pandi müüki seitse ainulaadset käpalist. Korraldajate kurvastuseks kogunes tahtjaid pakkumisele üsna vähe ja nii müüdi taimed ära võileivahinnaga.

Ühe oksjonile pandud orhidee - Tsümbiidiumi hind ei tõusnud isegi alghinnast kõrgemale ja kuigi ülejäänud taimede puhul tehti ka kõrgemaid pakkumisi, ei saadud erakordsete taimede eest siiski väärilist hinda.

«Kõige hinnalisemalt läks Vanda, mille alghinnaks oli 50 eurot,» ütles botaanikaaia turundusjuht Taavi Puuorg. Mees ei soovinud avaldada lille lõpphinda, kuid soostus ütlema, et päris kahekordseks hind ei kerkinud, pigem paari-mõnekümne euro võrra.

Oodatust kehvema tulemuse tõttu ei tunne botaanikaaed end siiski lööduna ja lubab orhideeoksjoneid ka edaspidi korraldada. «Teeme kindlasti edasi, kuid teeme selle siis nädalavahetuse päeval ja kindlasti siis, kui on suurem müük toimumas,» sõnas Puuorg.

Nimelt käis ka sel korral kahel oksjonile eelnenud nädalavahetusel orhideede näituse raames tavaline lillemüük, mis osutus väga edukaks. Nii toimubki ilmselt järgmine orhideeoksjon ühe sarnase müügipäeva raames.

Aastaaega aga vahetama ei hakata – kevad on Puuoru sõnul parim aeg orhideede soetamiseks, sest just siis on valik kõige suurem.

Tänavune orhideenäitus jääb botaanikaaias avatuks 15. märtsini. Näha saab nii poest tuntud ja üsna levinud liike kui ka haruldusi maailma eri paigust. Näituse ajal saab konsulteerida ka spetsialistidega, kes annavad nõu, kuidas orhideesid kodus kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles