Kümme rusikareeglit, kuidas pulmafotodel võimalikult hea välja näha

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bayne Stanley / Alamy / Vida Press

Iga abielunaine võib kinnitada, et pulmadest jäänud fotod on kirjeldamatu tähtsusega. Pulmafotograaf Alisha Siegel jagab selleks väärt nõuandeid, et tulevased pruudid saaksid oma tähtsast päevast kõige paremaid pilte, mida aastaid hiljem heldimusega vaadata.

  1. Vali fotograaf, kes sulle tõesti meeldib ja keda usaldad. Kui sa ei ole pildistamisega harjunud, on poseerimine ebamugav ja imelik, kirjutab Pure Wow. Hea fotograafi ees tunned end vabamalt ja julged end avada. Nii tulevad ka pildid autentsemad ja sa ei pea endale võltsnaeratust ette manama.
  2. Kui võimalik, tee üks fotosessioon juba enne pulmi. Kihlusefotod ei ole ainult selleks, et oma suhtega teiste ees eputada. See on hea võimalus, kuidas õppida oma fotograafi tundma ja ka vastupidi - tema saab teie soovidega kohaneda. 
  3. Tee proovimeik ja proovisoeng. Isegi siis, kui oled broneerinud teenuse tõelise profi juures, ei saa kindel olla selles, et pulmameik ja -soeng tuleksid just sellised nagu sa tahad. Proov aitab vältida suuremaid katastroofe ja pettumust.
  4. Otsi pildistamiskohad aegsasti välja. Enne pulmapäeva jaluta läbi kohad, kus võiks fotosessioon toimuda ja tee neist telefoniga pilti. Nii saad fotograafile oma lemmikkohti näidata ja tema aitab oma profi silmaga selgeks teha, kus saab häid pilte.
  5. Koosta pulmapäevaks oma lemmikmuusikast playlist. Võid kindel olla, et oled sel päeval närvis ja erutatud. Paraku on närvilisus ka piltidelt näha. Mõnus muusika aitab seda leevendada.
  6. Panusta loomulikule valgusele. Sul võib olla ettekujutus kindlatest piltidest, mida oma albumisse tahad. Kui aga fotograaf märkab mingit hetke või maagilist valgust, siis ole spontaanne ja lase tal olukorda juhtida. Usu, ta teab, mis jääb kaunis. 
  7. Tunne end oma kleidis mugavalt. Kes on juba abielus, oskab kindlasti soovitada, et kleiti valides proovi selles ka istuda. Kui kleit on seljas ebamugav, jäävad ka paljud lahedad pildid tegemata, sest sa ei saa teatud asendites lihtsalt olla. 
  8. Vali hoolikalt, keda enda juurde tahad. Sa tahad end oma pulmapäeval hästi tunda, seepärast on oluline, et kõik, kes sind sel päeval abistavad, teeksid sind õnnelikuks ja rõõmsaks. 
  9. Hoia eemale kõigist, kes sind närvi ajavad. Sugulasi ei saa valida ja kui nende sekka satub energiavampiire, pead end tujurikkujate eest kaitsma. Leia endale sõber, kes aitab draamakuningannasid ja onu Heinosid sinust eemal hoida.
  10. Ära unusta, milleks see päev tegelikult on. Tähista oma armastust ja lülita kõik muu välja. Ära mõtle pildistamise tulemusele liiga pingsalt, sest kõige kaunimad fotod on need, mis tulevad loomulikult ja pingutamata.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles