Seitse moereeglit, mille võid julgelt unustada

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Baertels / Scanpix

Moereeglid muutuvad pidevalt ja selleks, et elu veidi vabamalt võtta ning riietumisse suhtuda kui millessegi lõbusasse, tasuks nii mõnedki reeglid  unustada ning millal siis veel seda teha kui mitte nüüd.

Nii mõnigi moereegel, mille järgi on aastakümneid elatud, on täna kehtetu. Tõsi, mõned neist on väikesed nagu see, et musta ja tumesinist tohib küll tegelikult koos kanda, mõned aga üpris suured nagu erinevate mustrite koos kandmine. Nii võibki teise moegeniaalsus nii mõnelegi tunduda täieliku jaburusena. Et asja veidi vabamalt võtta ja riietumine lõbusam oleks, siis tasuks ära unustada ka reeglid, mis kipuvad riietust kas liiga igavaks tegema või siis meid lihtsalt liigselt piirama, kirjutab 1182 blogi. 

Skandinaavia minimalism tähendab pealaest jalatallani musta riietumist.

Tegelikult võib vabalt kanda ka teisi värve, lihtsalt riiete lõiked ja disain peavad olema tagasihoidlikult minimalistlikud.

Litrid, läikivad kangad ja metallitoonides riided on ainult peol kandmiseks.

Tegelikult võib neid väga hästi kanda ka argipäeval, kui nad on sobitatud tagasihoidlikumate riietega nagu kudumid, T-särgid jne.

Kullast ja hõbedast ehteid ei tohi koos kanda.

Kulla ja hõbeda kombineerimine ehete ja aksessuaaride näol on väga populaarne juba mitu aastat.

Miniseelikud on ainult noortele.

Vanuse asemel tasuks eelkõige mõelda siiski sellele, kas miniseelik sobib selga ja kas kandja ennast sellega ka mugavalt tunneb. Kui sobib ja enesetunne on hea, siis number passis küll kedagi segama ei peaks. 

Jalanõud ja kott peavad värvi poolest sobima.

Täiesti aegunud reegel, mida kindlasti ei pea enam järgima. Tegelikult näeb outfit palju huvitavam välja, kui sa kannad eri värvitoonides aksessuaare. 

Sokke ei kanta kontskingade ja sandaalidega.

Tegelikult on praegu selline asi väga moes ning varbadki on kindlasti tänulikud, et ei pea meie kliimas pidevalt külmetama.

Lühikest kasvu naised ei peaks pikki kleite kandma.

Arusaam, nagu ei sobiks lühikest kasvu naised pikki kleite kandma või nad neid kandes veel lühemad välja näevad, on täiesti aegunud. Tegelikult muudab õiges pikkuses ja lõikega pikk kleit lühikese inimesi visuaalselt hoopis pikemaks.

Millised reeglid peaksime veel moe vallas ära unustama? Loe edasi 1182 blogist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles