Ülipopp video: miks peavad lapsevanemad soostereotüübid murdma?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Nev, Laura ja nende tütar Cleo näitavad selles vahvas videos, miks on aeg lõpp teha vanadele stereotüüpidele ema- ja isarollide kohta. See ATTN-i video on levinud kulutulena ning praeguse seisuga on sel juba üle 24 miljoni vaatamise.

Nevil pole mingit probleemi vahetada mähkmeid ning ta lisab, et pole end kunagi varem rohkem mehelikuna tundnud. «Ühiskonnal on ikka veel üsna naeruväärsed ideed selle kohta, mida tähendab meheks olemine,» ütleb Nev.

«Sama kehtib naiste kohta,» lisab Laura. «Söögitegemine, koristamine ja mähkmetevahetus on «emade tööd», mis on meeste jaoks liiga naiselikud. Mehed peaksid ju hoopis raha teenima!»

Nev ütleb, et mõte, nagu poleks mähkmeid vahetav mees mehelik, on lihtsalt vale. «Mõte mehest, kes ka hoolitseb, on väga mehelik,» ütleb Laura. «Uuringud on näidanud, et kui naised peavad sind heaks isaks, peavad nad sind ka atraktiivsemaks.»

Heaks isaks olemine pole mitte ainult isade endi jaoks hea – see on hea ka laste jaoks. «Uuringud on näidanud, et lapsed, kelle isad on panustanud tugevalt nende heaolusse, on elus vastupidavamad ning kannatavad harvemini depressiooni käes. Lisaks saavad nad 43 protsenti suurema tõenäosusega koolis viisi,» räägib Nev. «Lõpetuseks: kui lapsed näevad, et nende isad koristavad ja teevad süüa, on suurem tõenäosus, et nad ka ise ei lange vanade stereotüüpide lõksu.»

Dads and moms should share parenting roles. -- Nev Schulman

Posted by ATTN: on Thursday, 26 January 2017
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles