Hüppenööri ja hularõnga abil heasse vormi

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saime sajalt naiselt erisuguseid isiklikul kogemusel põhinevaid nõuandeid ja tähelepanekuid, kuidas end heas vormis hoida. Saadetud nõuannete põhjal nutikust naistel juba jagub: kes jookseb treppe mööda ja kes keerutab koos lapsega hularõngast - tulemuseks korraga nii hea vorm kui ka tuju.

Konkreetsematele nippidele alates kodusematest võimlemistest kuni tõsisemate treeningprogrammideni vastandusid mõneti lood headest geenidest ja dieedile pühendumisest. Paljud pöörasid tähelepanu ka positiivsele mõtlemisele ja aktiivsele eluviisile üleüldiselt, tervislik toitumine aga käib liikumisega käsikäes ja on seetõttu samuti väga oluline.

Mis kellelegi mõjub ja sobib, on individuaalne, tähtis on, et valitud tee iseendale meeldiks. Erinevatele inimestele sobivad erinevad treenimisvõimalused ja järjepidevus saab tulla vaid siis, kui valitud liikumisviis ka endale meeldib. Heade tulemuste saavutamiseks peavad ka keha ja meel olema tasakaalus, nagu osutas Kristina.

Palju kohtas lugudes ka nutikust, kui mingil põhjusel pole võimalik spetsiaalselt spordiklubis käia: võimlemised teleri ees, jala käimine, hularõnga keerutamine koos lapsega, väikelastega õues käimine ja nende süles/puusal tassimine, jooga ja hingamisharjutused. Väga hästi pidavat vormile mõjuma ka armumine!

Hea vormi saladus luulevormis

Marit seadis oma hea vormi nipid riimi ning sai kokku järgmised salmid:

«Kell kukub seitse ja äratuskell laulab,
ärkamine aega ei võta just kaua.
Hommikuvõimlemine äratab üles,
kohv ja puder viivad viimsegi une.

Kell 10 olen kontoris - tuleb tööle hakata,
tööle need paar kilomeetrit sõitsin jalgrattaga.
Nii säästan loodust ning vormis olen ka,
rasvaimu jaoks raha koguma ei pea!

Paar tundi tööd ja kell üks algab lõuna.
Söön suppi, salatit ja magustoiduks õuna.
Kell viis lõppeb tööpäev ja siis kihutan trenni,
minu hobideks on ujumine ja tennis.

Juba kodulävel kõht lööb pilli,
võtan kapist leiba, juustu, parimat sardelli,
šokolaadikoogitükist ei pea loobuma,
sest tervislikult elades dieeti pidama ei pea!»

Hommikul 200 hüpet hüppenööriga

Nele kirjutas, et hoiab end vormis kõndimisega, liikudes alati kui võimalik jala vähemalt Tallinna kesklinna piires ning võimalusel eelistab treppe liftile. Nele vahvaim trikk seisneb aga hommikul hüppenööriga hüppamises - 200 hüpet iga päeva alguses - , mis pidavat keha mõnusalt üles äratama.

Muljetavaldav oli ka Anneli lugu otse Shanghaist, kus juba mainitud trepid ongi üks vormis hoidmise peamisi vahendeid. Sealsetele kõrghoonetele pole aga meil võrdväärseid trennikohti vastu pakkuda.

Anna ostis koju aga hularõnga, kuna tema lapsele meeldis seda keerutada. Nii avastas ka ta ise, et rõnga keerutamine on päris lõbus ja hakkas rõngast keerutama õhtuti teleka ees uudiseid vaadates. End spordikaugeks inimeseks nimetav Anna leidis katsetamise teel enda jaoks sammhaaval sobivaid treeninguid ning leiab, et tänu keha ja vaimu tasakaalule on hakanud ka mitmesugused igapäevaprobleemid paremini paika loksuma.

«Tean nüüd paremini, kes ma olen ja mida ma tahan elus üldisemalt ning suudan pisiasjadele tähelepanu mitte pöörata,» kirjutas ta meie foorumisse.

Mängu võitjad on järgmised:

  • peaauhinnana kvartalipääsme klubisse PlanetSport ja raamatu «Kuidas olla jumalik» võitis Marit Karotamm Pärnust,
  • kuupääsme PlanetSpordi klubisse ja raamatu «Kuidas olla jumalik» võitsid Heidi Koolmeister Tartust ja
  • Anu Külaviir Tallinnast.

Täname kõiki vastajaid ja soovime võitjaile inspireerivaid trennikogemusi! Võtame võitjatega ühendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles