Aasta ettevõtliku naise tiitli pälvis Piret Talistu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 6. märtsil anti Avinurme Puiduaidas neljandat korda üle Ettevõtliku Naise tiitel. Ettevõtlik Naine 2010 on Piret Talistu Ida-Virumaalt.

Piret on juba teist aastakümmet vedamas pereettevõtet Kauksi Puhkemajad Peipsi järve kaldal, tegeleb käsitööga ning on aktiivne kohaliku elu edendaja.

MTÜ Ettevõtlikud Naised Eestimaal juhatuse esinaine Gina Kilumets märkis, et ettevõtliku naise tiitli omistamisel lähtutakse esitatud kandidaatidest, kes lisaks tublidusele ettevõtluses peavad olema ka oma kogukonnas toimekad nn. sädeinimesed.

«Karismaatilised inimesed, kelle järgi paljud joonduvad või kelle hääl kogukonnas maksab,» selgitas Kilumets.

Piret Talistu esitas tema sõnul kandidaadina MTÜ Peipsi-Alutaguse Koostöökoda.

Ettevõtlik Naine 2010 tänukirja said:

Ilona Leetma Valgamaalt - Tõrva Tarbijate Ühistu esinaine, ettevõtja, Valgamaa NaiRe asutaja ja esinaine, MTÜ ETNA Eestimaal liige.

Eve Strauss,Ida-Virumaalt - 18 aastat ettevõtja, maaelu edendaja, sädeinimene, MTÜ Avijõe Selts juhatuse liige, MTÜ ETNA Eestimaal juhatuse liige.

Marja Korpimäki Tartumaalt - ettevõtja, kogukonna arendaja, tegev heategevuses.

Kairi Talves Tartumaalt - sotsiaalteadlane, maaelu edendaja, naisettevõtluse edendaja, MTÜ ETNA Eestimaal liige.

Riina Kivi Raplamaalt - ettevõtja, tegev heategevuses ja sotsiaalses ettevõtluses, MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal liige.

Ave Tamra Võrumaalt - piirkonna arengu eestvedaja, kohaliku toidu propageerija, alustav ettevõtja.

Piret Pilberg Võrumaalt - ettevõtja.

Elina Müürsepp Võrumaalt - ettevõtja, veebipoe pidaja.

Maie Niit Valgamaalt - ettevõtja (2010 Eduka Ettevõtte tiitli omanik), kohaliku kogukonna arvamusliider, Aasta Ema 2009, tegev sotsiaalses ettevõtluses.

Eveli Toming Ida-Virumaalt - ettevõtja, üks Avinurme pütilaada korraldajatest, aktiivne kohaliku elu edendaja.

Kai Tomingas Lääne-Virumaalt - Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi juhatuse liige, Väike-Maarja taaskasutuskeskuse töö käivitaja, Taluturu eestvedaja, aktiivne kohaliku elu edendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles