Eesti kordas kokkade olümpial seni parimat tulemust

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõppes 30. aastapäeva tähistanud kokkade olümpia Bocuse d'Or, kus Eesti eest võitles 24 teise tippkoka seas Dmitri Rooz. Eesti jäi kokku 1301 punktiga 14. kohale. Kuldmedali võitis 1644 punktiga Ameerika Ühendriikide meeskond.

Teiseks jäi Norra (1600), pronksmedali võitis Island (1581 punkti).

Parima abikoka ehk commis' tiitel läks Prantsusmaale. Parima promomistöö auhinna sai Austraalia meeskond ja parima postri oma Ungari. Parima veganiroa auhinna sai Prantsusmaa, parima kandiku ja kanaroa eripreemia Ungari.

Dmitri Rooz ütles vahetult pärast võistlust, et kõik läks väga hästi, hoolimata sellest, et tooraine natuke hilines.

Seni on Eesti kõrgeim koht Bocuse d'Oril olnud 14. koht. Ennustusportaalid arvasid, et Rooz ületab sel aastal senise parima tulemuse 40-protsendilise tõenäosusega.

Dmitri Rooz oli Eestit esindamas Bocuse d’Oril teist korda – esimesel korral jäi ta 2010. aastal finaalist kõrvale. Läbi aastate on kõige edukamalt Bocuse d'Oril oma riiki esindanud Prantsusmaa ning Norra kokad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles