Kuus ohumärki, mida lapsehoidjat palgates silmas pidada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scott Griessel/ Panther Media/ Scanpix

Esimest korda oma lapse kellegi teise hoolde jätmine on alati hirmutav, isegi kui hoidjaks on tuttav inimene. Võõra inimese puhul tuleb usaldada oma sisetunnet ja kaalutleda kainelt ka muid asjaolusid, mis võiksid laste heaolu mõjutada.

Täiuslikke inimesi pole olemas ja nii ei ole ka täiuslikku lapsehoidjat, kellega igaüks võiks sajaprotsendiliselt rahul olla. Kuigi mõne omaduse kohal võib teha mööndusi, siis on muidugi parem, kui saad end oma valiku suhtes hästi tunda ja ei pea lapse pärast eemal olles muretsema. Pure Wow aitab mõne soovitusega kaasa, kuidas hoidja valikul paremini selget otsust teha.

Lapsehoidjal ei ole soovitajaid või nendega pole võimalik ühendust võtta. Hoidjal peaks kindlasti olema mingi varasem kogemus, mida saab eelmine tööandja kinnitada. Kui teised emad kiidavad su valikut, annab see hea kindlustunde, et kõik on korras. 

Ta ei pane telefoni käest. Juba esimestest kohtumistest võib olla näha, kui tihti kontrollib lapsehoidja oma telefoni ja jääb lapsega suhtlemise asemel sellega tegelema. Tänapäevasest tehnoloogiast on muidugi ka palju abi - hoidja saab saata sulle lapsest vahvaid pilte, et saaksid rahu ja teada, mis neil on teoksil. Aga kui ta ei saa oma silmi telefonilt eemale juba intervjuu või proovipäeva ajal, mängib ta tõenäoliselt Candy Crushi ka siis, kui lapsega mänguväljakul käib.

Teil on distsipliinist erinev arusaam. Iga suhte aluseks on avatud ja aus suhtlemine. Küsi hoidjalt, kuidas ta käitub siis, kui laps hakkab jonnima ja ei kuula tema sõna. Tema vastust kuulates pane tähele, mida ütleb su sisetunne.

Ta on liiga tõsine. Muidugi oleks sul vaja sellist hoidjat, kes hoiab lapsed puhtana, annab neile õigel ajal süüa ja saadab režiimi järgi magama. See aga ei tähenda, et temaga ei tohiks olla lõbus. Iga ümber läinud piima ja põlvele sattunud pleki pärast ei peaks lapsega riidlema. 

Ta ei ole piisavalt tõsine. Väga lustlik ja lapsemeelne hoidja võib olla laste lemmik, aga tema kasvatusvõtted peavad sobima ka sinu nägemusega. Lapsed vajavad piire ja kui vanemad on paika pannud omad reeglid, peab ka lapsehoidja neist kinni pidama. 

Teil on erinevad ootused. Kõik detailid tööaja, vaba aja, hoidja kättesaadavuse ja palga kohta tuleb kohe alguses ära kalarida, et vältida hilisemaid arusaamatusi. Ka ületundide tasustamine ja nädalavahetusel töötamise eripära peab töölepingusse kirja panema, et te kindlasti teineteist mõistaksite. Selgus ja avatus tingimuste paika panemisel teevad juba ette elu palju lihtsamaks. Nii ei ole ime, kui osalise tööajaga abilisest saab eluaegne partner ja laste suurim sõber. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles