Üheksa veidrat psühholoogilist põhjust, miks keegi võib sinusse armuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: George Muresan / Panthermedia / Scanpix

Armumine ja külgetõmme on müstilised ning sõnul seletamatud tunded. Paljugi sellest jääb meile arusaamatuks, sest iga inimene ja paar on omamoodi. Seepärast on see ka valdkond, mida on nii põhjalikult uuritud. Nagu tuleb välja, on leitud palju kummalisi ja ühtaegu ka loogilisi tõendeid, miks inimesed üksteisesse armuvad.

Business Insider vaatas lähemalt teadustöid, kus on uuritud põhjuseid, miks inimesed üksteisesse armuvad. Seda öeldes tuleb siiski ära märkida, et alljärgnevaid punkte tuleks lugeda meelelahutusena ja ühegi uuringu tulemused ei ole kivisse raiutud. Nii nagu inimesed on ainulaadsed ja erilised, tuleb ka armureeglites ette erandeid. 

1. Enamasti armutakse endaga sarnastesse inimestesse, kellega on palju ühist. Ühised väärtused, elukogemused, sarnane välimus ja vanus võivad oluliselt mõjutada seda, kui atraktiivseks kedagi peame. 

2. Kui tahad, et keegi sinusse armuks, siis tuleb sulle kasuks, kui meenutad tema vastassoost vanemat. See võib tähendada nii tema soengut, silmavärvi kui ka vanust. Noorte vanemate lapsed eelistavad enamasti nooremaid partnereid. 

3. Füüsilise külgetõmbe puhul mängib oma rolli ka kehalõhn. Näiteks kui naisel on ovulatsioon, võib ta eelistada kõrgema testosteroonitasemega meest. Samuti tundub meestele naiste lõhn meeldivam kindlal ajal menstruaaltsükli jooksul. 

4. Avatud kehahoiak näitab, et sa ei ole väga kinnine ning võid olla suhtlemiseks valmis. See teeb sind potentsiaalse huvitundja silmis ligitõmbavamaks.

5. Atraktiivse välimuse juures võib oma rolli mängida ka pikkus, eriti meeste puhul. See mõjutab nii pikaajalisi kui lühisuhteid.

6. Vastastikusele külgetõmbele võib anda hea spurdi koos millegi ekstreemse või hirmutava kogemine. Kasuta seda teadmist enda jaoks ära ja mine esimeseks kohtinguks kohviku asemel näiteks langevarjuga hüppama.

7. Suure tõenäosusega tekib sinu ja su silmarõõmu vahel midagi siis, kui te elate lähestikku ja puutute tihti juhuslikult kokku. See aitab ka selgitada, miks tudengitel ühiselamus nii palju suhtekolmnurki on.

8. Kui tahad atraktiivsem olla, on selleks veel üks väga lihtne nõuanne - naerata rohkem!Uuringud näitavad, et positiivseid inimesi peetakse atraktiivsemaks.

9. Kõige parem moodus, kuidas kellessegi ära armuda, on teda paremini tundma õppida. Seda tõestas üks tuntuks saanud uuring, milles paaridesse jagatud võõrad pidid 45 minuti jooksul küsima teineteiselt 36 küsimust. Tulemused näitasid, et kui proovida, saab lähedaseks muutuda pea kellega tahes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles