​Kõige kiuste sündinud poiss (7)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Priit Simson

Detsembri keskel sündis Ida-Tallinna keskhaiglas väike Joel – 52 sentimeetrit pikk ja 3352 grammi raske. Poiss, keda oli pikalt planeeritud, kuid kelle õiguse siia maailma sündida panevad küsimärgi alla nii mõnedki arstid kui ka ühiskond laiemalt. Joeli vanemad selles õiguses ei kahelnud ning nende sihikindlus on põhjus, miks peagi kuuajaseks saav beebi ühiskonnas diskussiooni käivitab.

Joelil on Downi sündroom ning see diagnoositi raseduse ajal. Peaaegu kõik sellised rasedused Eestis katkestatakse. Joel oligi eelmisel aastal teadaolevalt ainus laps, kelle ema otsustas Downi sündroomist hoolimata sünnitada.

Igal aastal diagnoositakse enne sündi umbes 30 Downi sündroomiga loodet, mis tähendab, et umbes sama palju naisi katkestab raseduse. Sünnivad üksikud, näiteks tunamullu otsustas diagnoosile vaatamata lapse sünnitada kolm peret.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles