Lea Liitmaa näitas «Stiilipäevikus» enda kodusemat poolt

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodune Lea Liitmaa saates «Stiilipäevik»
Kodune Lea Liitmaa saates «Stiilipäevik» Foto: TV3

Rokilauljatar Lea Liitmaa, kes on viimastel aastatel olnud pühendunud peaasjalikult perele, lubas koduuksest sisse TV3 saate «Stiilipäevik» võttegrupi, et pärast kahe, väikese vahega plikatirtsu sünnitamist ennast taas ka muus kui ainult emarollis üles leida.

Kui Lea Liitmaad kohata mujal kui laval, siis on teda täpselt sama raske ära tunda kui leida ühisjooni «Stiilipäeviku» saate lõpus kõrvuti näidatud fotodel olevatel naistel. Lea sõbranna rääkis 3. märtsi saates, et enamasti kannab Lea kampsuneid ja teksapükse, lihtsaid, karvaseid tutikestega saapaid, mütsi ja suurt salli, nagu sooviks end varjata.

Saatejuht Anu Saagim nentis, et Lea on end kodumajakesse ära unustanud ja ta tuleb sealt armsate, kirjude seinte vahelt välja saada, vormi ajada ning tagasi lavalaudadele saata, et suur kunst ja anne kaduma ei läheks.

Must värv ei meeldigi

Oma rõivavalikut näitas Lea Liitmaa lauale laotatuna, kuna majas ei olevat riidekappi, ülejäänud riided aga, mis paraku selga ei lähe, on viidud keldrisse. Lea jutustas saates, et on elus kolm korda olnud paks, kuid seda loomulike põhjustel - peres kasvab lisaks passiealisele pojale kaks väikest tütretirtsu, neist noorim pooleaastane.

Lea värvilistes toonides riidekuhi üllatas Saagimit, ent teisalt tegi valik ta ka nõutuks. Küsimusele, mida Lea välja minnes selga paneb, tunnistas lauljatar, et praegusel ajajärgul väga selliseid väljas käimisi ei olegi, rohkem köögist magamistuppa ja sealt omakorda pesuruumi. «Mustade riietega käin ma reeglina ainult laval,» rääkis Lea. See värv aitavat tal hästi minna laval etendatavasse bitch'i rolli.

Ilu ja mugavuse otsinguil

Stilist Ženja Fokin võttis eesmärgiks leida Leale selga midagi mugavat ja samas ilusat, hoides meeles ka rokistiili. Ta katsetas lauljatarile selga valdavalt heledamaid ja kevadisemaid rõivaid, näiteks valget nahkjakki, mis sobivat hästi ka piduliku kleidiga, aga ka kevadiselt värsket heledat lilledega mantlit, mida kirjeldas mugava ja ilmekana, seega investeeringuna iseendasse.

Beeži mantlilt Leale selga passides sobitas Ženja Fokin juurde õrna roosa salli, mille värv meeldis ka kandjale. Julgema mõttena soovitas stilist kunstlilli prossina kasutada. Pesuriiuli juures märkis Lea taaskord ära, et musta värvi pesu talle õnneks enam ei meeldi. Hooaeg pakkuvat Fokini sõnul retrohõngu, tuues kaasa mummulise pesu, mida kaunistavad pitsid ja lipsud.

Loodusega ühes rütmis

Juuksuritooli istudes pidid asjaosalised tõdema, et on kahanev kuu, mille jälgimist Fokin rohkem ebausu alla lahterdas. «Kui kuu liigutab merd, suurt kogust vett, siis miks sa peaksid arvama, et kuu sinule ei mõju kuidagi?» küsis Lea retooriliselt. «Kui tahad, et juuksed kiiresti kasvaksid, on loodusel oma abi pakkuda, lõika juukseid siis, kui kuu on noor.» Nii jäid Lea juuksed juuksuri Reemet Piiroja kääride poolt puutumata, küll aga mitte värviuuendusest.

Jumestaja Reet Härmati juures tuli jutuks aga Lea hea nahk. Lea arvas, et see võib tuleneda headest geenidest, kuna isegi tema 70-80ndates ema-isa ei olevat sugugi väga kortsulised. Siiski on ta teismelisena käinud regulaarselt kosmeetiku juures - siis, kui oli probleeme aknega.

Oma uue välimuse juures meeldis Leale enim must jakike, mis sobivat hästi ka tema lavastiiliga. Bändikaaslane Angela Aak leidis, et kui muidu on Lea kui elegantne hilpharakas, siis pärast muutumist on daamilikkust juurde tulnud, aga ka rokenrolli alles jäetud.

Saates osalemist võttis Lea Liitmaa ise pigem põneva vahelduse kui täieliku stiiliuuendusena, pidades oluliseks, et inimese välimus oleks kooskõlas sisemusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles