Ekspert paljastab seitse nippi, kuidas takistada juuste hõrenemist

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Stress, vananemine ja rasedus on ainult mõned asjad, mis põhjustavad juuste hõrenemist. Ekspert paljastab, mis on tervete juuste saladus. 

Daily Mail vahendab, mis on tervete juuste saladus. Mida teha ja mida mitte teha, et juukseid ei hakkaks hõrenema?

  1. Kasuta alati palsamit. Juuksed muutuvad kuivaks ja hapraks, kui neil on vee- või toitainepuudus. Otsi poest palsameid, mis sisaldaksid pantenooli ja glütseriini, mis teevad juukseid tugevaks.
  2. Loobu kõrgest hobusesabast. Kui sa näed, et su juukseid hakkavad hõrenema, siis loobu kõrgest patsist, juuksepikendusest ja liigsest kuumutamisest. Proovi parem kergemaid soenguid, mis ei hoiaks su juukseid ja peanahka pingul.
  3. Söö rohkem valku. Söö rohkem liha ja kala. Valk on juuste kasvuks väga oluline.
  4. Hoolitse oma peanaha eest. Terved juuksed saavad alguse tervest peanahast. Kui su nahk kipub olema kuiv, siis määri seda juuksejuurte juurest mitu õhtut järjest kookosõliga.
  5. Kontrolli vitamiinisisaldust kehas. Tavaliselt on inimestel puudu D-vitamiinist või B12-st ja see põhjustab juuste hõrenemist.
  6. Söö rohkem rauda. Raua puuduse võivad tekitada vererohked päevad, veganlus, suure koormusega treenimine ja regulaarne vereandmine. See on kõige tüüpilisem põhjus, eriti noortel naistel, miks juuksed hõrenevad.
  7. Vali tervislik eluviis. Juuksed on üks näitajatest, mis viitab sellele, kas inimene sööb täisväärtuslikult ja praktiseerib tervislikku eluviisi. Inimestel, kes söövad rämpstoitu, ei tee trenni, suitsetavad ja pidutsevad, on tavaliselt ka hapramad juuksed. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles