Viis punase veini nippi, mida iga võõrustaja võiks teada

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fabrice Michaudeau / PantherMedia / Scanpix

Punane vein. Me armastame seda, kuid kui palju me sellest tegelikult teame? Kui hästi oskad sina erinevaid viinamarjasorte toitudega kombineerida? Teeme asjad lihtsaks ja selgeks!

The Zoe Report küsis Napa oru veinieksperdilt Muiris Griffinilt, millised on baastõed, mida võiks iga moodne naine, kes armastab sageli külalisi võõrustada ja õhtusööke korraldada, veinide kohta teada. Kui sa õpid pähe järgmised viis rahva kõige lemmikumat veinisorti ja millega neid koos pakkuda, ei saa sa eksida!

1. Malbec. Rustikaalne ja parkunud, kombineeri seda pardi, lamba või faasaniga. Hea õhtusöögikaaslane.

2. Petit Verdot. Tummine ja tume, kombineeri seda steigiga. Võib olla väga mõnusa maalähedase aroomiga.

3. Cabernet Franc. Värsked ürdi- ja vürtsinoodid, lillearoom. Paku koos röstitud kana salatiga. See on vein, millega on raske täppi panna, aga kui sa tunned ürtide värskust, siis ei ole sa eksinud.

4. Merlot. Elegantne ja paindlik, punaste puuviljade aroom. Kombineeri rikkaliku pühadetoiduga. Nimetatud viiest on Merlot kõige elegantsem.

5. Cabernet Sauvignon. Kompleksne ja tihke, kombineeri vasikafileega. Viinamarjade kuningas, väga nüansirikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles