Viis võimalust, kuidas suurendada sissetulekuid

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Juergen Buettner / Panthermedia / Scanpix

Kui sa ei teeni piisavalt palju, et raha säästa või oma laene maksta, siis on sul vaja lisasissetulekut. Siin on mõned ideed, kuidas igal kuul rohkem raha teenida.

  1. Küsi palka juurde. Kui sa ei küsi, siis sa ei saa palka juurde. Ilmselt pead sa tõestama, miks sa väärid palgatõusu, nii et hakka juba varakult oma saavutusi üles kirjutama, vahendab PopSugar. Näita oma ülemusele, et oled teinud kõvasti tööd, et firmal läheks hästi.
  2. Hangi uus töökoht. Värskenda oma CVd ja vali välja mõned firmad, kus sa tahaksid töötada. Kui sul on vajalik materjal koos, siis uuri, kas sa tead kedagi, kes teab kedagi, kes võiks su CV õigele inimesele anda. Ära unusta, et see palk, millega sa nõustud alustama, saab olema sinu stardipakk järgnevatele palgaläbirääkimistele.
  3. Müü asju. Kui sul on asju, mida sa ei vaja, aga need on korralikud, siis on alati võimalus need maha müüa. Asjade müük on kiireim viis, kuidas teenida raha ja muuta oma kodu rämpsuvabaks.
  4. Muuda oma hobi rahaks. Kas sa oskad midagi, mis võiks sulle raha sisse tuua? Kui sulle meeldib tegeleda käsitööga, siis on alati võimalik tehtut müüa. Kui sulle meeldib pildistada, siis paku fotograafiateenust või müü oma pilte. Kui sulle meeldib kirjutada, siis võid pakkuda ennast vabakutseliseks mõnele ajakirjale või ajalehele.
  5. Leia mõni väike lisatöö. Kui sa võtad endale teise töö kõrvale, siis see võib olla üsna kurnav, nii et ära sellega üle pinguta. Samas mõnusad tööd nagu koerte jalutamine, lapsehoidmine, õpetamine või Airbnb ei võta sinult nii palju energiat. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles