Kümme põhjust, miks naised mehi ei kuula

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli süüdistavad naised vastassugu tähelepanematuses, kuid ekspertide sõnul läheb ka meil endil meeste jutt vahel kõrvust mööda. Võid partnerit enda arvates kuulata, aga kas sa tegelikult pöörad tema sõnadele tähelepanu?

Tõenäoliselt pead tunnistama, et ega sa meest alati kuula küll, kirjutas galtime.com. Järgnevalt tõi romaanikirjanik Lenore Edwards välja meie tähelepanematuse kümme peamist põhjust.

Edwardsi hinnangul tuleneb see, et me alati partnerit ei kuula, sugupoolte erinevast kasvatusest ja ootustest naistele ja meestele. Kuigi ühiskond on tublisti kasvanud ja arenenud, avaldavad vanad käitumismallid siiani suurt mõju.

1. Naine kuuleb vaid seda, mida ta kuulda tahab - eriti suhte alguses. Näiteks ütleb mees paari kohtingu järel: «Mul on raskusi end ainult ühe naisega siduda.» Kas juurdled, miks see mees püsisuhet ei taha? Ta ütles sulle kohe alguses, et tal on pühendumisega probleeme!

2. Mehed ja naised väljendavad end erinevalt. Fakt on see, et naised lähenevad asjadele emotsionaalselt ja mehed otsekoheselt.

3. Naine soovib, et partner teda probleemide korral toetaks ja talle kaasa tunneks. Selle asemel pakub mees olukorrale lahendusi. Mõne aja möödudes ei vaevu naine enam mehele enda päevast rääkima, mistõttu jääb suhtlemist vähemaks.

4. Meestel ja naistel on erinevad huvid. Mees võib jalgpalli vaadates enda lemmikmeeskonnale tohutu entusiasmiga kaasa elada, kuid partnerit ei pruugi mäng vähimalgi määral huvitada. Sama kehtib vastupidi. Vajalik on kompromiss ning partneritel tuleb tähelepanu pöörata üksteise vajadustele ja huvidele.

5. Naine võib olla väga mures mõne sõbra pärast, kuid meest ei pruugi see huvitada. Nõnda lõpetab naine endale olulistest asjadest rääkimise.

6. Naine võib oodata, et kallim täidaks tema parima sõbranna rolli. Ta on sinu partner ja mees, tal on teistsugune lähenemisnurk ja ta hindab asjade tähtsust teise mõõdupuu järgi. Väärtusta temas seda omadust.

7. Naine võib oodata, et mees ta mõtteid loeks ning ärrituda, kui viimane seda ei tee. Tal pole kuidagi võimalik su mõtteid lugeda – vahel ei saa sa enda peas toimuvast isegi aru.

8. Naine võib partneri sõnade taga näha varjatud sõnumit, kui tegelikult mõtles mees täpselt seda, mida ütles. Teiste mõtete kohta ennatlike järelduste tegemine, ilma et oleks aru päritud, mida tegelikult silmas peeti, võib suuri pahandusi tekitada.

9. Naine võib eeldada, et tema sõnad ei haavanud kallimat. Me kõik oleme tundlikud ja soovime õnnelikku paarisuhet, kuid see nõuab aega ja tööd.

10. Mõlemad osapooled peavad kuulamist harjutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles