Uuring paljastas, milliseid rindu peavad mehed tegelikult ahvatlevaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ron Chapple/Panther Media/Scanpix

Väljaandes Evolution and Human Behavior avaldati uuring, mille andmetel peavad mehed kõige atraktiivsemaks prinke rindu ja suurus mängib selles vähe rolli.

Uuringus osales 267 meest Brasiiliast, Kamerunist, Tšehhi Vabariigist ja Namiibiast. Selgus, et brasiillased, tšehhid ja nambialased pidasid kõige atraktiivsemaks keskmise suurusega rindu. Vaid kamerunlased eelistasid suuremaid rindu. 

«Avastasime, et kultuuriüleselt eelistatakse prinke rindu, mis on iseloomulikud naistele nooremas täiskasvanueas,» kommenteeris tulemusi Praha Charlesi Ülikooli teadur Jan Havlíček, kes uuringut juhtis. «Kontrastselt leidsime, et rindade suuruse eelistuste kohta oli suuri erinevusi. Enamikus testitud riikides olid kõige eelistatumad keskmise suurusega rinnad.»

Sellisele tulemusele jõudmiseks näidati uuringus osalenud meestele pilte erineva suurusega rindadest, mis uuringu juhi selgitusel on potentsiaalse viljakuse marker. Rindade elastsus on aga järelejäänud viljakuse marker. 

Selgunud muster näitab teadlaste selgitusel, et viljakuse hindamisel on rindade morfoloogia olulisem, kuid edaspidi tuleks kahe parameetri (rindade suuruse ja prinkuse) seost lähemalt uurida, sest nii saaks alles selgust, miks on meeste eelistused rindade suuruse kohta nii erinevad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles