Valed, mida tüdrukutele seksi kohta räägitakse

Grete Tammoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scott Griessel / PantherMedia / Scanpix

Noortele tüdrukutele räägitakse seksi kohta tihtipeale üsna häbituid valesid, mis võivad neid tulevikus panna enda seksuaalsuse osas segadust või häbi tundma. Seksist rääkimine peaks tegelikult toimuma ausalt ning ilma igasuguse süütundeta, vahendab Thought Catalog. Seetõttu toome päevavalgele neli kõige levinumat valet, mida tüdrukutele seksi kohta räägitakse.

Seks peab eriline olema. Jah, seks õigel ajal ja õige inimesega võib olla tõeliselt eriline, kuid on rumal noorele inimesele pidevalt sisendada, et seks on iga kord mingi imetabane ja jumalik kogemus. See on lihtsalt vale. Seks võib vahel olla ka näiteks üksluine, ebamugav või lihtsalt keskpärane. Lisaks sellele lastakse seksi ajal tihtipeale kuuldavale imelikke häälitsusi ning voolavad mitmesugused kehamahlad. Pigem võiks tüdrukutele öelda seda, et seks on midagi loomulikku ja naturaalset.

Kui sa seksid, siis sa pole enam puhas. Idee seksist kui millestki ebapuhtast ja räpasest on üsna kinnistunud ning tihtipeale räägitakse tüdrukutele, et kui nad süütuse kaotavad, siis nende väärtus seetõttu millegipärast langeb. Selline seksuaalsuse häbistamine ning seksimisega kaasnev hukkamõist pole aga kaugeltki mitte tervislik.

Mees ei osta lehma, kui ta saab piima tasuta. Abielueelne seks ei tohiks olla midagi põlastusväärset. On mõistetav, et päris iga ettejuhtuva mehega pole mõtet voodisse hüpata, kuid kui kaks omavahel suhtes olevat inimest soovivad seksuaaleluga alustada enne abiellumist, siis pole see ausalt öeldes kellegi teise asi.

Kui sa liiga palju seksid, siis su vagiina venib välja. See on üks levinumaid valesid, mida tüdrukutele räägitakse. Jutt, et liiga tiheda seksimise tõttu venib vagiina suureks kui kartulikott ning hirmutab tulevikus kõik potentsiaalsed partnerid eemale, on ilmselt omajagu kohutav ning panna noori tüdrukuid seksi lausa kartma. Reaalsus on aga palju roosilisem, kuna tegelikult on tupp elastne, ning kui sa ei hakka just mingeid suuremõõtmelisi mänguasju eeldavaid seksitrikke proovima, siis ei tee tihe seksimine vagiinale midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles