Katse: kui tõhus on tavatult kallis hambahari

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forreo Issa hambaharja harjased on tehtud erilisest silikoonist ja peaksid hambaid eriti hellalt kohtlema.
Forreo Issa hambaharja harjased on tehtud erilisest silikoonist ja peaksid hambaid eriti hellalt kohtlema. Foto: Forreo

Forreo Issa hambaharja on nimetatud ka hambaharjade iPhoneks ja nüüd on see maailma moeblogijate seas laineid löönud uue põlvkonna disainiime jõudnud müügile ka Tallinna kaubamajja. Tõsi küll, disainiimest harja hind on pisut kõrgem.

«See on ju vibraator,» oli mitme kolleegi esmane reaktsioon, kui nad nägid Tallinna kaubamajast testimiseks toodud Foreo Issa hambaharja. Hambaharjade iPhoneks nimetatud  vidin näeb tõesti erakordselt edev välja ja seda on suisa patt hoida vannitoas.

Aga kui uskuda maailma moeblogijaid, siis on tegu millegi enamaga kui elektrilise hambaharjaga. Selle silikoonharjased ei kulutavat hambaid, väidetavalt tuleb seda laadida vaid korra poole aasta jooksul ning otsikut tuleb vahetada korra aastas. Ka saavat sellega hambaid pesta suisa dušši all.

  • Tallinna kaubamaja müüb Issa hambaharja koos näopesuharjaga Luna ning komplekti hind on 179 eurot. Väikelaste mudeli hind on 102,99 eurot. Selle mudeli otsikut ei saa vahetada.
  • Foreo kodulehelt saab tellida hambaharja soodushinnaga 126,75 eurot (täishind on 169 eurot). Väikelaste mudeli soodushind on 74,25 eurot (99 eurot).

Kui tõhus see palju kiidetud hambahari tegelikult on, proovis aastaid elektrilist hambaharja kasutanud  spordireporter Mariel Gregor. «Kui ma mõnikord pean komandeeringus olles kasutama tavalist hambaharja, siis on tunne nagu polekski hambaid pesnud,» rääkis veendunud elektrihambaharja usku Gregor.

Kummaline välimus

Issa väljanägemine üllatas testijat. «Selle pea on ju nii suur, kas see mulle suhu ära mahub,» kõhkles testija.

Kui Issa hambaharja juhend soovitab jagada hambad nö neljaks ja pesta iga osa 30 sekundit, kusjuures aja täitumisest annab hari ise märku, siis Gregori sõnul on sama funktsioon olemas ka tema tavalisel elektrihambaharjal.

«Liiga suur pea, minul oli sellega ebamugav pesta,» oli Gregori esimene hinnang hambaharjade iPhonele. Gregori sõnul häiris teda hambaid pestes see, et kui oma hambaharjaga pestes on harjased tunda, siis seekord oli suus tükike kummi. Ka ei olnud võimalik pesemise ajal aru saada, kui kõvasti tuleb harja suruda, suus oli lihtsalt tunda mingit arusaamatut surinat.

Kui tõhusalt hari Issa hambad puhtaks tegi, kontrollis Gregor  spetsiaalse närimistabletiga, mis värvib katuga kaetud kohad punaseks. Kuna igemete ääred olid pärast Issaga pesemist punased, siis tuli hambad üle pesta. Selle tegemiseks  eelistas Gregor oma hambaharja.

«Enam-vähem sama tunne, mis tavalise hambaharjaga pestes, eriti puhast tunnet ei tekkinud,» oli Gregori lõplik otsus karm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles