Märgid, mis näitavad, et oled õnnelikus suhtes

Grete Tammoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fabrice Michaudeau / PantherMedia / Scanpix

On paare, kes on pealtnäha terves ja õnnelikus suhtes, kuid suletud uste taga võib tegemist olla täieliku katastroofiga. Märksa vähem esineb aga neid paare, kelle puhul on kohe aru saada, et tegemist on inimestega, kes teevad teineteist üdini õnnelikuks. Millises suhtes oled aga sina? Loe edasi ja saa teada, millised on need märgid, mis näitavad, et oled terves ja õnnelikus suhtes.

Sa tunned end õnnelikuna. See võib tunduda lihtne ja loogiline, kuid tegelikult on väga palju inimesi, kes arvavad, et nende suhtega on kõik korras, kuigi see tegelikkuses nii ei ole. Tihtipeale süüdistatakse enda ebaõnnes kedagi või midagi teist, mistõttu ei osata probleemiga ka tegeleda, vahendab Love Panky. Kui oled aga õnnelikus suhtes, siis sa tõesti lihtsalt tunned end rõõmsamana, sul on vähem negatiivseid mõtteid ning oled suurema osa ajast heas tujus.

Võite ilma mingisuguse probleemita ka mõnda aega lahus olla. Enamik probleemsetes suhetes olevaid paare ei suuda teineteisest ilma kindlalt paika pandud reegliteta lahus olla. Tülid ning solvumised on kerged tekkima. See tuleneb sellest, et inimesed tunnevad end suhtes ebakindlalt ja neil puudub enda partneri vastu usaldus. Kui sa oled aga õnnelikus suhtes, siis võite te rahuliku südamega ka mõnda aega teineteisest eemal olla, ilma et sellest mingisuguseid probleeme tekiks.

Te vaidlete. Jah, teineteisega vaidlemine on tervislik. Vaidlemine aitab teil enda seisukohti kuuldavaks teha. See näitab, et tunnete end suhtes piisavalt mugavalt, et enda mõtteid partnerile ka siis avaldada, kui teie arvamused on erinevad.

Sa tunned end partneriga koos olles turvaliselt. Turvatunne on suhte juures äärmiselt oluline, kuna vastasel juhul ollakse pidevas ärevusseisundis. Pikas perspektiivis võib see hakata suhet õõnestama, kuna inimene ei suuda piisavalt lõõgastuda ning pinged ja paranoia võivad võimust võtta.

Sa ei tunne ärevust, kui partner läheb sõpradega välja. See on paljude pealtnäha õnnelike paaride jaoks suur probleem. Kvaliteetaeg sõpradega on iga inimese jaoks oluline ning see ei peaks sinus stressi tekitama. Kui sa ei suuda lasta enda partneril sõpradega välja minna, ilma et ärevust tunneksid või muretseksid, siis on see kindel märk, et teie suhe ei ole päris selline, nagu olema peaks.

Sa ei kahtle tema jutus. Kui su partner sulle midagi väidab, siis võtad tema sõna ka tõena. Usaldus on suhtes kahtlemata oluline ning kui see puudub, siis järelikult pead endale tunnistama, et midagi on teie suhtes väga valesti.

Sa tunned end tema perega koduselt. Kui su partneril on enda perega hea ja lähedane suhe, siis peaksid ka sina tema perega aega veetes end hästi tundma. See näitab, et ka teie suhe on hästitoimiv ning lähedane.

Sa ei taha, et su partner muutuks. Üheks hea suhte märgiks on ka see, kui sa armastad enda partnerit täpselt sellisena, nagu ta on. Kehva suhet võib tihtipeale iseloomustada soov enda partneri iseloomu, välimust või käitumist muuta. See on aga võrdlemisi ebatervislik ning näitab, et su partner ei suuda sind iseendaks jäädes õnnelikuks teha.

Sa ei tunne partneri poolt kunagi hukkamõistu. Vahet pole, mida sa ütled või teed, kui su partner üritab hukkamõistu asemel näha asju ka sinu vaatenurgast ning su tegusid mõista, siis on see märk, et oled terves ja toetavas suhtes.

Sa saad olla täiesti sina ise. Rasvaste juustega mööda tuba ringi tatsamine ning peale trenni täiesti higise ning lehkavana tema ette ilmumine pole mitte mingisugune probleem? Tõenäoliselt oled terves ja toimivas suhtes. Vabadus jääda iseendaks muudab suhte palju pingevabamaks ning tänu sellele tunnete end mõlemad õnnelikumana.

Nad on sinu otsuste suhtes toetavad. Õnnelik ja toimiv suhe väljendub ka selles, kui su partner sinu otsuseid toetab ning seda isegi siis, kui ta nendega täielikult ei nõustu. See on märk sellest, et ta usub sinusse ning usaldab su otsustusvõimet.

Kui kõik eelnevad partnerid kahvatuvad praeguse kõrval. See on suurepärane moment, kui avastad, et mitte ükski eelnev partner pole sind kaugeltki nii õnnelikuks teinud kui see inimene, kellega praegu koos oled. Peaasi et sa seda endale aeg-ajalt ka meelde tuletaksid ega hakkaks teda iseenesest mõistetavana võtma.

Sind ei ärrita, kui ta su kõnedele või sõnumitele kohe ei vasta. Jah, vastuse ootamine ning teadmatus võib osutuda võrdlemisi tüütuks, kuid sa ei lähe sellepärast endast välja. Kui sa oled hästi toimivas ning õnnelikus suhtes, siis sa ilmselt mõistad, et vahel lihtsalt ei ole võimalik kohe vastata. Taolise asja pärast ärevaks muutumine näitab seda, et sa ei usalda partnerit täielikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles