Miks ei tohi küüsi viilida edasi-tagasi liigutusega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ian Lishman/ Panther Media/ Scanpix

Küünte viilimine on vältimatu, teed sa seda siis ise või lased teha küünetehnikul. Paraku teevad paljud naised seda valesti ja rikuvad viilimisega oma küüsi.

Professionaalne küünekunstnik Madeline Poole selgitab Cosmopolitanis, et küüsi ei tohiks kunagi kiirelt edasi-tagasi liigutusega viilida. «Tavaliselt ma võrdlen küünte edasi-tagasi liigutusega viilimist juuste nüride kääridega lõikamisega,» ütleb ta. «Kui sa saed viiliga agressiivselt oma küüsi, siis jääb ots kulunuks, mitte puhtalt lõigatuks.»

Poole’i selgitusel ei saa niimoodi viilides ka eriti kontrollida küünekuju tulemust, sest kiiresti vehkides kulub küüs liiga kiiresti ära. «Selle tagajärjel hakkavad küüned kooruma ja lähevad ruttu katki, sest viilimise karm trauma teeb küüned hapraks,» hoiatab ekspert. 

Selleks, et saavutada veatu ovaalne, ümmargune või ka kandiline küünekuju - kuidas parasjagu soov on - tuleb küüsi viilida ühtlaste sujuvate liigutustega, tõmmates viiliga küüne äärest tipu poole. Seejärel tuleb viil tagasi algasendisse panna ja tõmmata uuesti äärest tipu poole, mitte viili sama teed tagasi lükata. Seega on suunatud viil kogu aja ühes suunas ja tulemus allub paremini sinu kontrollile. 

«Mõnikord on maniküürija viiliga nii agressiivne, et on selgelt näha, kuidas küüs ühele ja teisele poole liigub, nagu lahtine hammas. Just seda peabki vältima,» hoiata Poole. Kui küüned on karmi viilimisega väga ära rikutud, tasub need küünetangidega lühemaks lõigata ja uuesti hellalt üle viilida, kasutades õiget viilimistehnikat. «Seejärel kanna küüntele küüneõli, mis sisaldab E-vitamiini, et küüned saaksid kosumiseks piisavalt niiskust. Nii on need paindlikumad ja ei murdu väga kergesti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles