Kas kodukontoris töötamine tasub end ära?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukontor.
Kodukontor. Foto: SCANPIX

Ameerika teadlased uurisid, kui efektiivne on kodukontoris töötamine, mis viimasel ajal üha populaarsust kogub. Tegemist on tööga, mille puhul ei käi inimene igapäevaselt kontoris ametikohustusi täitmas, vaid teeb tööd eemalt – näiteks kodus.

Kodukontoril töötamise eelised on ilmsed nii ettevõttele kui personalile, kuid uuringu järgi jääb selle efektiivsus tavapärasele kontoritööle alla, vahendas geniusbeauty.com.

Uuring hõlmas mitut teadlastegruppi, kes kirjutasid kodukontoris artikleid trükimeediale ja internetti. Nende tulemusi võrreldi teiste teadlaste tööga, kelle oopused iga päev kontoris valmisid. Uuringu käigus analüüsiti üle 35 000 teadusväljaande, mis olid 200 000 teadlase poolt kirjutatud. Lisaks arvestati, kui kaugel autorid artiklite kirjutamise ajal üksteisest viibisid.

Seejärel hindasid uurijad kirjatükkide populaarsust selle põhjal, kui tihti neile viidati teistes teadusväljaannetes. Kõige edukamaks osutusid lood, mille kirjutasid teadlastegrupid, kes töötasid ühes ruumis – nende artiklitele viidati 45 protsenti rohkem, kui kodukontoris töötanud gruppide lugudele.

Paraku ei toonud uurijad välja, kuivõrd erinesid kodukontoris ja tavakontoris tehtud töö tulemused teistes valdkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles