Meestele: miks liigne masturbeerimine kahjulik on?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Josep M Suria / PantherMedia / Scanpix

Eneserahuldamine on väga tervislik viis oma seksuaalsusega kontaktis olemiseks ning käib seksuaalelu juurde. Aga nagu kõigi asjadega elus, tasub sedagi nautida mõõdukalt. Miks?

AskMen toob välja põhjused ja ohumärgid, miks tasuks vahel ka selle tegevusega piiri pidada.

  1. Treenid kiirustajaks. Paljud mehed on harjutanud end väga kiirelt orgasmini jõudma – kui nad seda üksinda teevad. Nii võib aga ka juhtuda, et peagi ei suuda nad end kallimaga voodis olles nii kaua tagasi hoida, kui seda sooviksid. Psühholoog Antonia Hall ütleb, et asi võib jõuda isegi probleemideni enneaegse seemnepurskega.
  2. Kasutad abivahendina. Paljud mehed kasutavad masturbeerimist lootuses, et see aitab neil voodis kauem vastu pidada. Ekspert Jacqui Olliver ütleb, et probleemid erektsiooniga on mureks 30 protsendile meestest. Kuigi masturbeerimine võib olla kasulik vahend, et harjutada tehnikaid, mis lubavad sul voodis kauem vastu pidada, võib see muutuda ohtlikuks, kui tegemist on abivahendiga, mille tõttu väldid sa seksi oma partneriga.
  3. Keemiline üledoos. Kui sa masturbeerid, vabanevad su kehas hormoonid, mis on mõõdukas koguses tervislikud ja kasulikud. Kui aga neid liiga palju saab, lähevad asjad tasakaalust välja, hoiatab Hall. Idamaade õpetused on aastatuhandeid hoiatanud, et mees ei tohiks liiga palju ejakuleerida, kuna see võib tervisele kahjulik olla. Füüsiliste sümptomite hulka kuuluvad seljavalu, kuivus silmades, probleemid nägemisega ja isegi juuksekadu.
  4. Häbispiraal. Olenevalt sellest, millises keskkonnas sa kasvasid, võib sinu jaoks masturbeerimine olla seotud häbitundega. Need lahendamata psühholoogilised küsimused võivad aga avalduda isegi füsioloogiliste sümptomitena. Hall rõhutab, et on väga oluline, et me teeksime endale selgeks, millised lapsepõlvest kaasa tulnud sõnumid meile ka praegu sobivad ning millised hoiavad ehk meie õnnetunnet tagasi.
  5. Nahaprobleemid. Pidev hõõrumine võib tekitada nahaärritust, seega on oluline kasutada libestit ka sooloseksi ajal.
  6. Infektsioonid. Eneserahuldamine ei too sulle küll halba üllatust suguhaiguse näol, kuid see võib anda hoogu juba olemasolevatele infektsioonidele ning levitada haigust ühest piirkonnast teise – eriti on näha seda just herpese puhul. Ka võib stress takistada keha võimet haavandeid parandada, mis võib kaasa tuua kroonilise häda. Õnneks on aga enamasti piisav, kui haigestunud piirkond rahule jätta ja lasta sel paraneda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles