Anu Lill: kodanikukohuse täitmine on hiirekliki kaugusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja Cosmopolitan peatoimetaja Anu Lill
Ajakirja Cosmopolitan peatoimetaja Anu Lill Foto: Riina Varol

Paljud on viimastel päevadel avaldanud arvamust presidendi vastuvõtu kleitide kohta, kuid kas kõik lähevad ka valima? Ajakirja Cosmopolitan peatoimetaja Anu Lille sõnul on valimised oluline võimalus oma sõna sekka ütelda, seda enam, et tänu e-hääletamisele on see ka nii lihtne.

Kui rääkida mõnele välismaalasest tuttavale, et Eestis saab mobiiliga parkida ja e-häälega valimistel osaleda, teevad nad suured silmad ja ütlevad «vau». Lisades, et Skype on eestlaste poolt leiutatud, saavad nad aru, et tegemist pole endise idabloki jäänukist perifeeriaga.

See on ju tegelikult fenomenaalne, et igal eestlasel on võimalik umbes minuti ja hiireklikiga täita kodanikukohus ning teha midagi oma tuleviku heaks. Kultuurimaja-valimisjaoskonda kõmpimise ja kardinate taga paberitega sahistamise päevad on vähemalt noorema generatsiooni jaoks möödas.

Igale inimesele peaks olema tähtis, millises keskkonnas karjääri teha ja oma elu kvaliteeti täisväärtuslikuks kujundada. Kui paljud on viimaste päevade jooksul avaldanud kas või sõpraderingis veendunult arvamust, kelle kleit oli presidendi vastuvõtul kõige trendikam ja kelle oma täielik moepatt? Lausa kohustuslik on aga öelda oma seisukoht 6. märtsil, Riigikogu valimistel, sest see on päriselt oluline.

Kui oled siiani mõelnud, et poliitika sind ei huvita ja nagunii tegutsetakse isikliku kasu nimel, siis palun mõtle ümber. Sind huvitab ju, kas elad ühiskonnas, mis on pidevas arengus, kus naised saavad meestega võrdselt palka, kus kilekotid ei lämmata su Saaremaa vanaema metsatukka või kus saad üsna lihtsalt alustada oma äri.

Riigikogu valimised toimuvad 6. märtsil. E-hääletamine kestab 2. märtsi kella 20ni. Kui ei ole võimalik õigel päeval või elukoha järgses valimisjaoskonnas valida, on 2. märtsi õhtuni võimalik ka eelhääletamas käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles