Neli viga, mida tasub seksi ajal kindlasti vältida

Grete Tammoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Seks võib olla suurepärane, kuid see võib olla ka täiesti kohutav. Selleks et vältida kuuma vahekorra muutumist täielikuks õudusunenäoks, oleks tark kinni pidada järgmistest näpunäidetest, vahendab Women’s Health.

Ära kunagi alahinda suguhaiguste riski

Su partner kinnitas sulle, et ta on käinud end testimas ning on täiesti suguhaigustevaba? See ei ole piisav! Günekoloog ja Stanfordi meditsiinikooli kliiniline assistent Leah Millheiser tuletab meelde, et ilma kondoomita seksimine on alati riskante. Sa võid ju mõelda, et sellest räägitakse kogu aeg ning tegemist on millegi täiesti elementaarsega, kuid Millheiseri sõnul peavad inimesed olema ettevaatlikumad kui kunagi varem. Põhjus peitub selles, et suguhaiguseid on üha raskem ravida, kuna need arenevad väga kiiresti ning uued tüved on muutumas ravimiresistentseks.

Õlipõhised libestid ning latekskondoomid ei käi kokku

Libesti kasutamine seksi ajal on igati kasulik ning seda eriti anaalseksi puhul. Ilma piisava libestuseta on vahekord ilmselt äärmiselt ebameeldiv ning lihtsamini võivad tekkida ka valulikud rebendid. Millheiseri sõnul tasub aga kindlasti meeles pidada, et õlipõhiseid libesteid ei tohi mitte mingil juhul kasutada koos latekskondoomidega, kuna nendes libestites leiduvad ained muudavad lateksi hapraks ning kondoom võib efektiivsuse kaotada. Kondoomiseksi paaridel soovitab Millheiser kasutada vee- või silikoonipõhiseid libesteid.

Ära pane toitu tuppe

Toidu kehaõõnsustesse toppimine ei ole hea idee, kuna need võivad sinna sõna otseses mõttes kinni jääda. Tore on ju mõelda, et oled ettevaatlik ning hulljulge, kuid ilmselt ei soovi sa voodimõnusid täis õhtut lõpetada haiglas, kuna mänguhoos tuppe pandud viinamari ei taha enam hästi välja tulla. Kui tunned, et millestki aga sellegipoolest vajaka jääb, siis oleks targem kasutada spetsiaalselt seksimängude jaoks loodud voodilelusid.

Ära survesta enda partnerit orgasmi saama

Seksiterapeut Stephen Snyder paneb inimestele südamele, et voodipartneri survestamine pole kaugeltki mitte hea mõte, kuna see tekitab mõttetuid pingeid ning stressi. Mõnikord juhtubki nii, et päris lõpuni ei jõuta ning sellest pole mitte kui miskit. Oma ootuste peale surumise asemel võid proovida ohjad hoopis enda kätte haarata ning kaaslase rahuldamise täielikult enda peale võtta. Peale traditsioonilise vahekorra on ju ometigi veel hulgaliselt viise, kuidas üheskoos voodimõnusid nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles