Kuidas leida perekesksel jõuluõhtul aega iseenda jaoks?

Grete Tammoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graham Oliver / PantherMedia / Scanpix

Me kõik armastame enda perekonda, kuid pühade ajal ning eriti jõuluõhtul võib pidev ninapidi koos olemine muutuda stressirohkeks ning väsitavaks. Siin on neli viisi, kuidas leida jõuluõhtu trallis ja saginas veidi aega ka iseendale.

Käi vahepeal poes varusid täiendamas

Verivorstid hakkavad otsa saama? Või sai liiga vähe hõõgveini ostetud? Soovi korral võid alati välja pakkuda, et teed vahepeal väikese poetiiru, kirjutab Hello Giggles. Ilmselt ajaksite tegelikkuses ka ilma täiendusteta läbi, kuid see on hea võimalus toast välja saada ja end vahepeal natuke õhutada. Ole ainult valvas, kuna poed võidakse pühade ajal varem sulgeda, mistõttu võiksid enda poolvajaliku poekülastuse igaks juhuks planeerida varasemale ajale.

Tee väike mediteerimispaus

Eestis ei ole mediteerimine küll veel võib-olla veel kõige levinum, kuid vast oleks aeg ka meil end mediteerimislainele viia. See on rahulik ja lõdvestav tegevus, mis aitab jõulustressi mõneks ajaks selja taha jätta ning väheke akusid laadida. Saadaval on hulgaliselt tasuta mobiilirakendusi, nagu Headspace, mis pakuvad lühikesi meditatsioonitsükleid, mille abil on hea mõnda aega sügavalt hingata ning aeg maha võtta.

Vii koer(ad) jalutama

Hea küll, see võimalus on vaid neil, kel majapidamises on koer olemas, kuid kui see juhtub nii olema, siis on see täiesti suurepärane viis mõneks ajaks sagimist täis majast värske õhu kätte saada. Lisaks sellele kulub see jalutuskäik marjaks ära ilmselt nii sulle kui ka koerale, kuna jõulaegsed lisakalorid end teatavasti ise maha ei käi.

Pese nõusid

Nõude pesemine on hea viis olla ühtaegu praktiline, kuid saada samal ajal muust kisast-kärast eemale ning mõelda rahulikult omi mõtteid. Pealegi tekib musti nõusid jõuluõhtu jooksul ilmselt lademetes, mistõttu saad nende pesemisega tõenäoliselt võõrustajale suureks abiks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles