Tähesära veiniklaasis

  • Iga vein avab end kõige paremini õige kujuga klaasis - ka vahuvein.
  • Veiniklaas juhib vahuveini aroomid ninas ja suus õigete maitseretseptoriteni.

Kristjan Peäske hoiab käes Riedeli kõige uuemat, valge veini klaasi meenutavat śampanja- ja vahuveinipokaali, milles kihisev jook avab oma iseloomu kõige ehedemalt. "Hinnaliste aastakäiguśampanjade pakkumiseks on see parim," nendib ta.

FOTO: Liis Treimann

Unustage pikad ja saledad šampanjapokaalid! Viimased sõnumid veinimaailmast ütlevad, et šampanjat ja teisi vahuveine võiks pigem juua tavalisest veiniklaasist. Sel pole pistmist mõne ajutise moevoolu, tõejärgse ajastu ega ka mitte demokraatiaga. «Nii pääsevad joogi aroom ja maitse paremini esile,» kinnitab sommeljee Kristjan Peäske.

Tellijale

Dom Pérignoni śampanjasaadik Justine Proy ja Dom Pérignon 2006.

FOTO: Maksim Toome

See oli aasta tagasi, kui Moet & Chandoni šampanjamaja esitles Tallinnas oma legendaarse Dom Pérignoni 2006. aastakäiku – ühtaegu õhulist, täidlast, kirbet, siidist ja vanillist šampanjat. Dom Pérignoni saadik Justine Proy pakkus seda suurtest elegantsetest veiniklaasidest.

Tagasi üles