Teadlased ütlevad, et inimesed ei peaks jõulukingituste pärast nii palju muretsema

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Kõigile meeldib saada kingitusi ja me teame, et kingituste tegemine võib olla paras peavalu, sest sa tahad, et see oleks täiuslik ja meeldiks kingi saajale. Teadlased leiavad aga, et selline lisastress on täiesti mõttetu. 

Teadlased leidsid, et inimesed on õnnelikud nii nende kingituste üle, mis on täpselt neile mõeldud, aga ka nende üle, mis on lihtsad ja viimasel minutil ostetud. Uurijad leidsid, et inimesed muretsevad liialt sellepärast, et leida «täiuslik» kingitus, vahendab PureWow. Keskendutakse liialt sellele hetkele, kui kingisaaja oma paki avab ja olenemata sellest, et see hetk on tore, võiks kingitus olla kasulik ka pikemas perspektiivis.

Selle asemel, et keskenduda suurele üllatusele, mõtle parem, mida su sõbrad või lähedased tahaksid kasutada ka hiljem. Loomulikult ei ole villased sokid kõige seksikam kingitus, aga võid kihla vedada, et need leiavad terve talv läbi kasutust.

Inimestele lihtsalt meeldib kingitusi teha. Ära mõtle üle ja tea, et nad armastavad sind ja kingitust niikuinii. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles