Kolm mõjukat põhjust, miks alustada uusaastalubaduste täitmist juba täna

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vali õige riietus ning trenn on ka jahedama ilmaga täiesti tehtav.
Vali õige riietus ning trenn on ka jahedama ilmaga täiesti tehtav. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi aastavahetusel antakse suuri lubadusi, et hakkad tervislikult toituma ning trenni tegema, läheb aasta esimene päev enamasti siiski luhta, mis rikub mõneks ajaks ka lubaduste täitmise.

Kui oled 1. jaanuaril suure tõenäosusega magamata või vaevled pohmelli käes, on trenn viimane asi, millest mõelda tahad, kirjutab Business Insider. See võib viia ka süümepiinadeni, sest oled aasta esimese päeva juba rikkunud - eriti veel siis, kui oled ka viimastel nädalatel või kuudel laisavõitu olnud.

Neil põhjustel ongi tegelikult õige aeg end kätte võtta juba täna, et saaksid saabuvaks aastaks treeingurutiini juba käppa ja pääseksid süümepiinadest. Kui suudad endas trenniharjumuse kujundada juba sel aastal, siis on kahtlemata kergem sellega uuel aastal jätkata.

Detsembris on lihtsam külmaga harjuda. New Yorkis tegutsev jooksutreener John Honerkamp kinnitab, et on oluline hakata end kehalise aktiivsusega harjutama juba detsembris, sest jaanuar ja veebruar on tavaliselt veel külmemad kuud. See kehtib nii nende puhul, kes soovivad hakata väljas jooksma kui ka nende puhul , kelle jaoks on väljas liiga külm, et jõusaali minna. Välja liigutama minnes avastad, et jahe õhk pole sugugi nii halb, kui kihiliselt riietud ning lõpuks liikuma saad.  

Enne uut aastat on kergem endas uusi harjumusi kujundada. Detsember on täis järeleandmisi – kolleegid küpsetavad piparkooke ja toovad neid maitsta, toimub mitmeid jõulupidusid suurte söömaaegade ja magusate kokteilidega, ees ootavad ka jõuluõhtusöögid sugulastega jm. Kui võtad suurel pidustuste hooajal mõne kilo juurde ega liiguta ennast, on uuel aastal veel raskem alustada. Ka pühadeajal on oluline natuke aega leida, et endas harjumusi kujundada ning nendega püsivalt jätkata, kasvõi paar korda nädalas.

Uuele aastale on julgem vastu minna. Lisaks sellele, et sa ei lase oma füüsisel jõulutrallis alla anda, tunned end regulaarsete harjumustega ka vaimselt paremini. Pühad võivad olla stressirohked, kuid treening ja enesega rahulolu pärast edukat trenni aitavad lõõgastuda. Lisaks ei pea sa suuri süümepiinu tundma, kui uue aasta esimesel päeval kohe lubadusi täitma ei jõua hakata, sest tegelikult oled nendega juba algust teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles