Pehme, krõbe, krobe

  • Kodus tehtud piparkoogitainale poest vastast ei leia.
  • Piparkoogitainast saab teha ka pirukaid ja kooke.

Pühadeks valmis: "Kui juba korra ise piparkoogitainast teed, siis selle juurde jäädki," ütleb Ragne Värk, käes ämbritäis advendiks küpsetatud piparkooke.

FOTO: Kerli Sosi

Piparkook võiks olla hamba all ühtaegu krõbe ja mure, arvab toidublogija Ragne Värk. Just selliseid ta oma koduahjus Pärnus kõige rohkem küpsetabki. Kui tuleb isu põnevama maitse ja krobedama koostise järele, paneb ta ahju gluteenivabad piparkoogid. Pühadevürtsiseid lemmikuid on tal aga veel.

Tellijale

Kodus piparkoogitainast teha pole mingi ülearu keeruline kunst.

«See on tegelikult imelihtne. Ja olgem ausad – kui juba korra ise teed, siis selle juurde jäädki,» nendib toidublogija Ragne Värk (kokkama.ee), kelle köök on advendiajal jahvatatud jõuluvürtside ja piparkookide küpsetamise lõhna täis. Ehtsast võist ja muudest läbiproovitud koostisainetest piparkoogitainale poest vastast ei leia, on ta kindel.

Tagasi üles