Südamlik abieluettepanek tuli vaid paar kuud pärast traagilist lapsekaotust

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Tegemist on unelmate abieluettepanekuga – see on romantiline, kisub silmanurka pisara ning sellest võttis osa ka noorpaari perekond. Aga lugu kolm aastat tagasi toimunud õnne täis abieluettepaneku taga on täis pisaraid ja murtud südameid, millest osalised alles nüüd rääkida tihkavad.

Kaks kuud enne seda imelist sündmust olid Tyne ja Jamie Owen saanud kõige õudsema uudise, mida ootavad lapsevanemad võivad saada: nende sündimata laps oli üsas surnud. Selgus, et Jamie põeb autoimmuuntõbe, mille tõttu ei saanud loode piisavalt toitaineid. «Kui sa jääd rasedaks, ei oota sa, et rasedus katkeb, eriti kui ohtlik 12 nädala piir oli ületatud,» meenutab Jamie väljaandele Daily Mail Australia. «Ma arvan, et oma sisemas olin ma veendunud, et ta hukkus minu süü tõttu.»

Arstid ütlesid Jamiele, et ta võib uuesti rasestuda, kuid sellel on omad riskid. Kui ta uuesti titeootele jäi, kartis ta loomulikult enim, et ka see rasedus ei jää püsima. «Kui ma ootasin Lennit, oli see emotsionaalselt ja vaimselt väga kurnav,» räägib Jamie, kes septembris 2015 tõi ilmale terve tütarlapse.

Tyne oli terve aja muidugi naisele toeks ning üks viisidest, kuidas ta aitas nende murtud südameid parandada, oligi see peenelt plaanitud abieluettepanek. Jõulufoto lavastamise ajal vahetasid mõned pereliikmed kohad, nii et kiri nende särkidel ei öelnud enam häid jõule, vaid «Marry me?» ehk «Kas sa abielluksid minuga?».

Jamie reaktsioon oli üliemotsionaalne ning ta tunnistab isegi, et tunded, mis teda sel hetkel valdasid, olid hoomamatud ja ülevoolavad. «Me saime lõpuks keskenduda õnnelikule tulevikule ning koos edasi minna. Ma tean, et minu õnnelikuna nägemine aitas ka temal leinast üle saada.»

Pulmakingituseks palus noorpaar oma külalistel annetada organisatsioonile, mis aitab perekondasid, kelle rasedused samuti pole püsima jäänud. Jamie arvab, et paljud inimesed ei oska hästi lapsekaotusest rääkida ning loodab, et see, kui nad nüüd oma lugu jagavad, aitab sellele aspektile rohkem valgust heita. «Te ei ole oma leinas üksi,» saadab ta sõnumi teistelegi, kes on samas olukorras olnud ning julgustab kõiki abi otsima.

«Me oleme juhtunu tõttu tugevamad ning ma ei suuda ära oodata, mil saan lõpuks Lennile näidata, kuidas tema isa minu kätt palus.»

Tyne'i abieluettepanekut on vaadatud Youtube'is üle kümne miljoni korra ning see on video, mis on inspireerinud paljusid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles