Viis kasulikku nippi talviseks kehahoolduseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dove

Kare, kuiv ja ketendav nahk on märk sellest, et talviselt karge periood on taas alanud ning  nahahooldusele tuleb tavalisest suuremat tähelepanu pöörata. Pidevad temperatuurimuutused ei mõju nahale kuigi hästi – jäised külmakraadid õues ning aktiivne kütmisperiood soodustavad üha süvenevat naha kuivamist. Tagajärjeks on niisutuse järele janunev nahk, mis on tundlik kahjulike välistegurite suhtes.

Dove brändijuht Marit Soha soovitab igapäevast heahooldusrutiini rikastada tihedama koostise ning sügavniisutavate kehakreemidega. «Õigete kehahooldusvahendite abil on võimalik külmast ärritunud nahast tingitud ebamugavusi ennetada ning leevendada. Lisaks sobivatele kehahooldustoodetele tuleb meeles pidada ka teisi olulisi naha heaolu soodustajaid,» annab Soha nõu.

Alljärgnevalt jagab Soha kasulikke soovitusi, mis aitavad kuivuse käes vaevleva naha taas rikkalikult niisutatuks ja siidiselt pehmeks muuta.

Väldi kuuma veega pesemist

Talvisel ajal, kui külm on naha vahele pugenud, on kuuma duši all mõnulemine kiire leevendus külmatundest lahtisaamiseks. Siinkohal aga tuleb silmas pidada seda, et liiga kauaks ei tasu end kuuma vee alla unustada, kuna see kahjustab naha loomulikku rasukihti, mis kaitseb kuivamise eest. Kui nahk hakkab duši all juba punetama on see märguanne sellest, et on viimane aeg vee alt välja tulla.

Kuivata keha õigesti

Pesemast tulles kuivata nahka rätikuga õrnalt patsutades. Tugevalt hõõrudes kahjustad naha pealiskihti ning muudad naha veelgi kuivemaks. Jättes nahapinna õrnalt niiskeks imendub ka kehakreem paremini sügavamale nahakihtidesse, mille tulemusel on nahk kuivuse eest pikemalt kaitstud.

Kasuta intensiivsema koostisega kehakreeme

Talvine kehahooldus peaks olema tavapärasest intensiivsem ning kasutatavad tooted sügavniisutava toimega, et pakkuda nahale tugevamat kaitset külma eest. Rikkalik niisutus on nagu lisakiht riietust naha jaoks. Kuna kätel ja jalgadel on vähem rasunäärmeid, siis vajavad just need piirkonnad intensiivsemat niisutust. Külmal ajal on eriti sobilikud shea- ja kakaovõiga rikastatud tooted. Nende regulaarsel kasutamisel tõuseb naha niiskusesisaldus ja nahk muutub siledaks ning sametjaks.

Koori keha ka talvel

Koorimine, mis ergutab uute naharakkude kasvu ning soodustab kehahooldustoodete imendumist, peaks olema osa ka talvisest kehahooldusrutiinist. Talvel aitab koorimine lahti saada kuivusest tingitud ketendavast nahast. Samuti aitab see võidelda ka nahale tekkinud kuivade laikudega.

Ära unusta veejoomist

Naha niisutamine on oluline ka seespidiselt, et vältida dehüdreerumist. Talvisel ajal võib vee tarbimine muude talviste ja kuumade jookide kõrval nagu tee ning kakao jääda unarusse. Tegelikult vajab meie keha vedelikku aastaringselt. Nahale kasulikum talvine alternatiiv on kuum vesi viilu sidruniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles