Itaalia jõuluroad: struffoli

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Struffoli
Struffoli Foto: Borjomi / Pulcinella

Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Täna tutvustame Napolist pärit Tallinna restorani Pulcinella peakoka Francesco D’Avino abiga Itaalia jõuluroogasid.

Struffoli

Koostisosad:

  • 40 g suhkrut
  • 400 g jahu
  • 60 g võid
  • 1 muna
  • 3 munakollast
  • apelsinikoort
  • 15 g aniisilikööri
  • Peensoola
  • 175 g mett
  • 30 g suhrustatud apelsinikoort
  • 30 g suhkrustatud sidrunit
  • nomparellid

Valmistamine:

Sulata või ja jäta see jahtuma. Sega seejärel võiga kausis jahu, suhkur, munad, apelsinikoor ja aniisiliköör. Kui taigen on tihenenud, vormi see käsitsi kohevaks ning jäta 30 minutiks rätikuga kaetuna toatemperatuuril kerkima. Pärast jaga taigen 6-7 võrdseks (ligi 1 cm läbi mõõduga) piklikuks osaks ja lõika omakorda pisikesteks 1x1cm tükikesteks.

Kuumuta potis õli 180 kraadini ning kasta pallikesed ettevaatlikult selle sisse. Ära lisa neid väga palju korraga, kuna suure koguse juures võib õli maha jahtuda. Pärast 2-3 minutit õlis küpsemist on struffolid valmis. Aseta need majapidamispaberile kuivama, et saada lahti üleliigsest õlist, ja lase neil jahtuda.

Samal ajal kuumuta madalal kuumusel mesi ning sega struffolid selle sisse. Võta seejärel pott tulelt ja jäta jahtuma. Kaunistuseks lisa nomparelle ning suhkrustatud apelsini ja sidrunit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles