Miks ei tasu meiki trenni ajaks peale jätta?

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treeningu ajal peaks nahk saama ilma meigita olla.
Treeningu ajal peaks nahk saama ilma meigita olla. Foto: Panther Media/Scanpix

Ideaalses maailmas poleks kellelgi tarvis meigiga trenni minna, kuid ometi tehakse seda nii ebakindlusest kui ka soovist treeningu ajal parem välja näha.

Mida teeb intensiivse treeningu ajaks nahale jäetud meik? See ei ole hea mõte, sest treeningu ajal keha higistab, vahendab TIME. Higi ära pühkides hõõrub inimene ka meigi laiali, see liigub pooridesse ning nii võib süveneda akne, rääkis dermatoloog dr Heidi Waldorf. Ta lisas, et võib tekkida ka põletik.

Dr Waldorf soovitab enne treeningut nägu puhtaks pesta ning kui treening toimub päikesepaistelise ilmaga ja õues, tasuks kanda näole veekindlat päikesekreemi. Kui aga inimesel pole võimalik enne treeningut meiki eemaldada või ta tunneb end ilma meigita ebakindlalt, siis soovitab dermatoloog teha seda kindlasti väga hoolikalt pärast treeningut. Normaalse ja pehme naha tarbeks soovitab ta kasutada hiljem ka näokreemi. Pärast seda võib inimene end taas meikida, kui ta seda soovib. Samas soovitab ta siiski minna võimalusel trenni ilma meigita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles