Kaheksa kõige räpasemat asja majapidamises

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / Piotr Marcinski /scanpix

Kõige räpasemad asjad inimeste kodudes ei pruugi olla kõige loogilisemad ja silmapaistvamad. Tihti peidavad bakterid ennast kohtades, mis esmapilgul tunduvad olevat puhtad ja ohutud. Näiteks telefon ja telekapult on kaks sellist asja, mida peaks regulaarselt puhastama. 

Bustle küsis eksperdilt, millised asjad on majapidamises kõige räpasemad ja kas neid peaks puhastama või isegi uue vastu välja vahetama.

  1. Vaheta välja oma WC-poti hari. See on üks asi, mis ei ole mõeldud kasutamiseks aastateks. Potiharjad lähevad aja jooksul järjest mustemaks ja kui sa märkad, et selle harjased on murdunud või ära vajunud, siis on viimane aeg toode välja vahetada. Kusjuures harjahoidik on spetsiaalselt selle jaoks, et hoida harja teistest asjadest eemal.
  2. Köögilapid ja nõudepesukäsnad. Nuusuta korraks seda lappi, millega sa nõusid pesed, kui see lõhnab imelikult, siis on viimane aega see ära visata, sest sellised asjad koguvad endasse baktereid.
  3. Voodilinad. Jah, ka voodilinad lähevad vanaks ja kuluvad ära. Kui need ei ole tehtud 100 protsenti puuvillast, siis nad muutuvad topiliseks ja ebamugavaks kiiremini. Kui pärast pesumasinas kuuma veega pesu lõhnavad su linad ikka imelikult, siis on aeg need välja vahetada.
  4. Hambaharjad. See on üks asi, mida inimesed kasutavad liiga kaua. Pea meeles et, kui sa oled olnud haige, siis pärast seda tasub kindlasti endale uus hambahari soetada.
  5. Ära pane käekotti põrandale. Naiste käekoti põhi on palju mustem, kui me arvata oskame, sest naised panevad oma käekoti avalikus WC-s põrandale, kui ei ole vastavat konksu. Niisiis ole tähelepanelik, et sa ei paneks seda kodus näiteks söögilauale.
  6. Puust lõikelauad. Neid peaks vahetama tihedamini, kui me harjunud oleme, sest nad imevad enda sisse baktereid ja toidu lõhna. Lisaks ei tohiks kasutada sama lõikelauda juurviljade ja liha lõikamiseks. Plastikust lõikelaua asemel tuleks otsida, kas klaasist, marmorist või bambusest tooteid.
  7. Uksematid, eriti siis, kui sul on koduloomad. Neid kohti, kus käivad lemmikloomad on eriti keeruline täitsa puhtana hoida. Üks võimalus on näiteks koerte puhul paigutada võimalikult hästiimav uksematt ja neid võib olla välisukse juures ka mitu – üks sees ja üks väljas. Lihtsalt sellepärast, et nad ei kannaks väljast nii palju baktereid tuppa.
  8. Osta endale taaskasutatav veepudel, mis on hügieeniline ja mida on lihtne puhastada. Korduvalt kasutatud veepudelid haagivad enda külge palju baktereid. Pudelit võiks pesta nii tihti kui võimalik ja korralikult köögiharjaga näiteks.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles