Inimesed ei saa üllataval põhjusel peretoetusi kätte

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalkindlustusamet sai selle aasta novembris pankadelt tagasi ligi 200 peretoetuste ja vanemahüvitise makset. Enamikel juhtudel ei lange kokku arvelduskonto omaniku nimi toetuse saaja nimega.

Sotsiaalkindlustusameti perehüvitiste juhi Jelena Kupri sõnul peaksid toetuste saajad, kelle nimi on muutunud, näiteks abiellumisega, pöörduma isikut tõendava dokumendiga ja nime muutmise dokumendiga panka oma andmete parandamiseks, teatas amet.

«Vastasel juhul ei saa inimesed kätte sotsiaalkindlustusameti poolt makstavaid toetusi õigeaegselt,» lisas ta.

Sotsiaalkindlustusameti infosüsteemis muudetakse toetuse saaja nimi automaatselt rahvastikuregistri andmete alusel. «Kui aga pangas jääb isikul nimi muutmata, laekuvad toetused sotsiaalkindlustusametile tagasi ja toetuste maksmine viibib,» rääkis Kupri.

Pangad tagastasid eelmisel kuul sotsiaalkindlustusametile ligi 200 peretoetuste ja vanemahüvitise makset. Enamikel juhtudel ei lange kokku arvelduskonto omaniku nimi toetuse saaja nimega.

Selle aasta novembris maksti panka peretoetusi veidi üle 158 000 saajale ja vanemahüvitist umbes 19 000 saajale. Peretoetusi ja vanemahüvitisi makstakse iga kuu 8. kuupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles