Seitse edukate inimeste hommikust harjumust, mida on väga raske omaks võtta

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hannes Eichinger / PantherMedia / Scanpix

Varajane kana leiab tera. Seda vanasõna vähemalt kinnitavad Leipzigi uurijad, kelle 2009. aasta uuringus jõuti ühesele järeldusele: hommikuinimesed on õhtuinimestest märksa proaktiivsemad. Aga efektiivse hommikuinimese harjumuste hulka ei kuulu mitte ainult varakult tõusmine, asi on positiivses mõtlemises ning asjade ärategemises.

Pole mõtet oma äratuskella niisama varakult helisema panna, kui sa kavatsed vaid niisama teleka ees molutada, enne kui tööle lähed. Et päeva õigesti alustada, pead sa omaks võtma nii mõnegi hea harjumuse, mis ei ole aga üleliia lihtne, teab Business Insider. Samas on need harjumused, mis tasuvad end pikemas perspektiivis tohutult ära, kui sa vaid vastu pead ja end ümber harjutad.

1. Pane päev varem plaan paika. See pole iseenesest küll hommikune harjumus, kuid on osa produktiivsest hommikurutiinist. Pane päev varem paika plaan, milline su hommik välja näeb. Varusta kapp hommikusöögiks vajalikuga ning pane kirja päevaplaan.

2. Ärka valusalt vara. Öökullid, on aeg ümber harjuda. 90 protsenti edukatest inimestest ärkavad tööpäevadel enne kella kuut. Jah, see kõlab ehk kohutavalt, aga kui sa lähed varem magama, saad valu natuke tuimestada. Lühidalt: produktiivne hommik algab varajase äratusega.

3. Alusta hommikut võimlemisega. Jah, mõne superinimese jaoks on hommikune trenn mõnus, kuid enamiku jaoks siiski pole see nii. Samas on hommik tõesti parim aeg treeninguks. Kui sa selle hommikul kaelast saad, väheneb tõenäosus, et seda päeva jooksul edasi lükkad. Mõtle sellele: kui isegi Barack Obama leiab hommikul selle aja, et trenni teha, leiad ka sina tõenäoliselt need vajalikud minutid.

4. Võta ette tähtsad projektid. Vaiksed ja varajased hommikutunnid on ideaalsed, et tegeleda oma tähtsate projektidega. Pealegi tagad nii, et annad projektile kogu oma tähelepanu, enne kui see hajub laste, bossi ja töötajate vahel.

5. Tegele oma isiklike projektidega. Kõrvalist projekti on kerge ka kõrvale lükata – päeval on sul koosolekud, siis kõht tühi ning õhtul kodused toimetused. Seetõttu leia selleks aega hommikul. Sa oled heas seltskonnas: hommikuti tegelesid loometööga ka Beethoven, Vonnegut, Hugo ja Maya Angelou.

6. Seksi või leia aega oma partnerile. Õhtul olete te tõenäolisemalt väsinud. Seetõttu leiavad mitmed edukad inimesed just hommikuti aega oma kallima jaoks. Lisaks: mis võiks olla parem, kui väike koidueelne armatsemine, et päeva alustada? Regulaarne seks teeb sind targemaks, suurendab sissetulekut ja aitab põletad kaloreid – neid seoseid on näidanud erinevad uuringud. Ning isegi, kui sa ei kasuta aega seksiks, võta see  lihtsalt partneriga rääkimiseks.

7. Naudi vaikust. Elu võib olla pöörane. On raske leida rahulikke hetki. Kui sa hommikuti oled tavaliselt nagu orav rattas, siis leia see aeg, et rahulikult mediteerida ning end päevaks valmistuda. Avastad peagi, et oled palju õnnelikum ja rahulikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles