Retseptisoovitus: kookose-laimi trühvlid veganile

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Kinkimiseks sobivad ise tehtud kommid väga hästi ja miks mitte tehagi sel aastal jõulukingituseks isevalmistatud trühvlitest assortiid? Toidublogija Kadri Raig pakub selleks puhuks välja kookose-laimi trühvlite retsepti.

Kuna valge šokolaad sulab äärmiselt lihtsalt ja ka kookospiim ei ole just kõige tugevam kommide koos hoidja, siis neid trühvleid serveeri külmkapikülmalt. Muidu need sulavad ära.

Kookose-laimi trühvlid 

  • 100 g kookospiima
  • 1 laimi mahl ja riivitud koor
  • 150 g valget šokolaadi
  • 120 g kookoshelbeid
  • Katteks veel 100 g valget šokolaadi
  • Kaunistuseks soovi korral veel riivitud laimikoort
  • Kui soovid, siis matchat

Kuumuta kookospiim, aga ära keema lase.

Tõsta tulelt ning sulata kuumas piimas valge šokolaad.

Riivi peene riiviga juurde ühe laimi koor ning pigista ka mahl.

Viimasena sega sisse kookoshelbed ning lase segul külmkapis vähemalt tund aega (võib vabalt ka üleöö) jahtuda ja taheneda.

Seejärel vormi enda jaoks meelepärase suurusega pallikesed ning aseta need taas külmkappi jahtuma.

Sulata katteks mõeldud valge šokolaad veevannil ning püherda selles kookosepallikesi. Seejärel aseta need küpsetuspaberile tahenema ning riivi soovi korral kaunistuseks veel värsket laimikoort.

Kui soovid osad pallikesed hoopis matchaga katta, siis veereta pallikesi lihtsalt selles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles